NHL tar pause og sender de beste spillere til Sotsji-OL

Femte år på rad at NHL fristiller spillerne sine.

FÅR SPILLE I OL: NHL-ledelsen har for femte året på rad bestemt at spillerne får spille under OL. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
FÅR SPILLE I OL: NHL-ledelsen har for femte året på rad bestemt at spillerne får spille under OL. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

National Hockey League (NHL) tar pause og sender de beste spillerne sine til OL i Sotsji i februar neste år. Det har NHL-ledelsen bestemt.

- Det er ingen hemmelighet at de beste og mest profilerte spillerne våre ser det som en ære å representere hjemlandet sitt i OL-turneringen. Derfor lar vi dem selvsagt få muligheten til det, sier NHL-sjef Gary Bettman til nyhetsbyrået AFP.

Mange av de beste spillerne i NHL må ofte se VM-sluttspillet på fjernsyn, fordi det går samtidig med sesongavslutningen i NHL, men i OL er situasjonen annerledes. Det er femte gang på rad at NHL fristiller spillerne sine til å delta i OL.

Dermed får den canadiske OL-helten fra Vancouver, Sydney Crosby, igjen sjansen til å briljere i en OL-turnering. Enda større blir det nok for russerne Jevgenij Malkin og Alex Ovetsjkin som får sjansen til å vise seg fram for hjemmepublikummet i den imponerende ishallen like ved Adler-flyplassen i Sotsji.

- Å stoppe seriespillet i NHL under OL var ingen enkel avgjørelse å komme fram til, men ved å gjøre det, vet vi at spillerne synes vi har tatt en god og populær avgjørelse, sier Bettman.

Ishockeyturneringen i Sotsji spilles mellom 12. og 23. februar neste år.

(NTB)