Nhleko klar for Sandefjord

- Ny dimensjon, sier Thodesen.

(Dagbladet.no): Toni Nhleko har allerede spilt for Brann og Viking i Tippeligaen. I dag blir den sør-afrikanske spissen leid ut fra svenske Hammarby til Sandefjord.

- Han kommer på lån ut sesongen. Vi har opsjon på kjøp etter det, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til Dagbladet.no.

Thodesen kjenner 28-åringen godt, han var selv assistent i Brann da Nhleko første gang kom til Norge i 2002.

- Toni gir oss en ny dimensjon i spissleddet, han er en bakromsspiss som er litt annerledes enn de vi har. Det er en spiller som ikke har lykkes der han er nå, men jeg kjenner Toni godt, sier Thodesen.

Sandefjord-angrepet har slitt med skader denne sesongen og treneren er glad for at nå får konkurranse helt framme på banen.

Gir konkurranse

- Vi ønsker fire spisser, det trengs på dette nivået. Og det har vi ikke hatt i år, noen ganger har vi ikke hatt spisser på benken engang. Toni styrker kanskje ikke laget alene, men det gir oss konkurranse, sier Sandefjord-treneren.

Avtalene mellom klubbene og Sandefjord og spissen er i orden, bare de siste papirene hos Norges Fotballforbund gjenstår. Nhleko ankommer Sandefjord i dag.

KLAR FOR TIPPELIGAEN IGJEN: Toni Nhleko har scoret mål for Brann og Viking tidligere. Nå håper Sandefjord at han skal bøtte inn ny scoringer i blått på nytt. Alle foto: Scanpix
KLAR FOR TIPPELIGAEN IGJEN: Toni Nhleko har scoret mål for Brann og Viking tidligere. Nå håper Sandefjord at han skal bøtte inn ny scoringer i blått på nytt. Alle foto: Scanpix Vis mer

Sør-afrikaneren var tidligere i sommer aktuell for Odd, men dukket aldri opp på prøvespill. Thodesen har registrert at Nhleko er blitt benket i sin svenske klubb siden overgangen i fjor. Han har bare spilt to kamper i år.

- Jeg vet hva han står for, det er ikke noe element for meg at han ikke har fått spille i Hammarby.

Lure grep

Sandefjord tviler på at Nhlekos blir formelt spilleklar innen søndag, når Sandefjord møter TIL på Alfheim. Det gleder uansett at han har fått styrket stallen ut sesongen.

- Hos oss kan vi ikke basere oss på at vi skal styrke laget ved å kjøpe spillere under sesongen, det har vi ikke økonomi til. Vi må gjøre lure grep, og dette er en spiller vi kjenner, sier Thodesen.

Nhleko klar for Sandefjord
GAMLE KJENTE: Thodesen var i Brann da spissen spilte i Bergen.
STYRKER STALLEN: Tor Thodesen har hatt skader på allespissene, unntatt Adriano.