Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni år etter Riise-skandalen skaper den fortsatt overskrifter i England

Bellamy slo ham med golfkølle.

DISPUTT: Craig Bellamy ville ikke gi slipp på at Riise nektet å synge karaoke under et treningsopphold i Portugal i 2007. Da tok han med seg en golfkølle på rommet og slo til nordmannen. Foto:
REUTERS/Phil Noble
DISPUTT: Craig Bellamy ville ikke gi slipp på at Riise nektet å synge karaoke under et treningsopphold i Portugal i 2007. Da tok han med seg en golfkølle på rommet og slo til nordmannen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Det var på Liverpools treningsleir i Portugal på vinteren i 2007 at John Arne Riise og lagkamerat Craig Bellamy hadde en disputt.

Etter at de tidligere på en kveld der de hadde fått lov til å så seg løs (dog innen rimelighetens grenser - èn øl) og koste seg med karaoke, skal Craig Bellamy ha bedt Riise om å synge. Det ville ikke nordmannen, men Bellamy presset på. Han ga seg ikke, og Riise gikk istedenfor på rommet.

Senere den kvelden kom Bellamy inn på rommet og slo Riise med en golfkølle.

Redd for Liverpool-karrieren De to har omtalt hendelsen i hver sine bøker, der Bellamy blant annet har omtalt golfkølleangrepet som patetisk. men fortsatt kommer spørsmålene på løpende bånd fra engelsk presse. Denne gangen er det Liverpool Echo som tar opp episoden på nytt.

Der forteller Riise om det samme hendelsesforløpet.

FEIRET SLIK: Da Craig Bellamy scoret da Liverpool spilte mot Barcelona et par dager senere, feiret han slik. Foto: AP Photo/Dave Thompson
FEIRET SLIK: Da Craig Bellamy scoret da Liverpool spilte mot Barcelona et par dager senere, feiret han slik. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer

- Jeg hørte nøkkelen i låsen og trodde det var Dan (Daniel Agger, rom- og lagkamerat, journ. anm) som kom tilbake, men så ble lyset slått på. Det neste jeg så var en golfkølle som traff meg i ryggen. Jeg hoppet ut av senga og bare sto der i undertøyet mens Bellamy kjeftet, sier Riise til Liverpool Echo.

Som Riise har fortalt før, ba Bellamy Riise om å møte opp utenfor rommet hans klokka ni morgenen etter.

- Jeg sto der fra 8.45 til 9.10, men det var ikke tegn til ham. Så jeg bare lot det være. Jeg var også redd for at hvis jeg reagerte på en dårlig måte, at det kunne bli slutten på Liverpool-karrieren min, sier Riise.

- Patetisk Bellamy forlot klubben fem måneder seinere. I boka gitt ut i 2013, forteller han om hendelsen, og er klar på at han opptrådde «patetisk».

«På den tida, slik jeg var da, visste jeg ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine dersom noen ikke viser meg respekt foran resten av spillerne. Jeg er en av de verste når jeg drikker. Jeg tåler det ikke,» skrev Bellamy.

«Jeg ser tilbake på hva jeg gjorde nå, og jeg krymper meg. Det var patetisk. Det var dumskap på høyeste nivå. Det var forfyllet, bøllete oppførsel.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media