NEDTUR: Sunderlands Ji Dong-won runder Joe Hart og setter inn vinnermålet på overtid første nyttårsdag. Nå venter tre tøffe kamper på ni dager for City. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix
NEDTUR: Sunderlands Ji Dong-won runder Joe Hart og setter inn vinnermålet på overtid første nyttårsdag. Nå venter tre tøffe kamper på ni dager for City. Foto: Scott Heppell, AP/ScanpixVis mer

Ni dager som kan ødelegge Manchester Citys sesong

Møter Liverpool, United og Liverpool igjen.

(Dagbladet): Julefotballen har ikke gitt mange gleder for Manchester City-supporterne.

Uavgjort 0-0 borte mot West Bromwich andre juledag og bortetap 1-0 for Sunderland første nyttårsdag har gitt byrivalen United anledning til å ta dem igjen på tabelltoppen.

Bare Uniteds sjokktap mot bunnlaget Blackburn redder fortsatt serieledelse for City - på samme poengsum som naboene i rødt og svart.

Men nå venter tre kamper på ni dager som i verste fall kan snu sesongen helt på hodet på City, som på det meste ledet ligaen med fem poeng.

Tre skjebnekamper • I kveld er det seriekamp hjemme mot Liverpool. Poengtap der gir United sjansen til å passere City på tabellen når de spiller borte mot Newcastle i morgen.

• Søndag er det Manchester-derby i FA-cupen på Etihad Stadium.

• Neste onsdag (11. januar) møter City igjen Liverpool på hjemmebane, da i ligacupen. Dette er første semifinae

I verste fall kan City miste serieledelsen og godt på vei ryke ut av to cuper på en drøy uke.

- Mer åpne kamper Viasat-ekspert og tidligere landslagskaptein Rune Bratseth er Manchester City-supporter fra ungdomsåra, og håper og tror på en opptur for de lyseblå den nærmeste uka.

- Det er ikke uvanlig at det butter litt for alle lag i løpet av en sesong. Jeg så store deler av siste kamp som de jo burde vunnet. De skaper ikke så mange sjanser som de gjorde på sitt beste, men lag som bare ligger bakpå er ikke så lette å bryte ned.

Både West Bromwich og Sunderland har gått på banen for å forsvare seg. De neste tre kampene mot Liverpool og United kan gi et helt annet kampbilde.

- Når de møter lag som er mer med på å spille, blir det mer åpne kamper. Det kan bare være positivt, selv om det å gå på sånne smeller som de har gjort kan gå ut over sjøltilliten, sier Bratseth.

Vil ha positiv reaksjon City-manager Roberto Mancini håper spillerne skal slå tilbake etter de svake resultatene.

- Jeg var veldig skuffet etter kampen, men jeg ønsker at spillerne skal få en positiv reaksjon. Vi tapte en stor sjanse til å rykke fra Manchester United med tre poeng. Vi har 45 poeng og har scoret 53 mål, dette er positive ting, sier Mancini ifølge Daily Telegraph.

VARSLER ENDRINGER: Roberto Mancini har uttrykt misnøye med det tette kampprogrammet. I kveld varsler han endringer på laget som tapte mot Sunderland. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
VARSLER ENDRINGER: Roberto Mancini har uttrykt misnøye med det tette kampprogrammet. I kveld varsler han endringer på laget som tapte mot Sunderland. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer

Italieneren har klaget på at laget bare har 48 timer å hente seg inn på mellom søndagens kamp og kveldens møte med Liverpool. Nå varsler han at han må gjøre store endringer på laget.

- Jeg må tenke på å gjøre endringer, for å spille to kamper på 48 timer er vanskelig. Jeg stoler på alle spillerne mine. De vet alle, selv om jeg skulle bytte ut seks eller sju, hva de skal gjøre på banen.

God dekning Bratseth synes ikke Mancini har så mye å klage på når det gjelder kampprogrammet.

- Det er vel andre lag som har større problemer med dette enn City. De har god dekning på alle plasser, og mange spillere å sjonglere med.

Likevel synes han ikke Mancini bør endre for mye på startoppstillingen sin.

- Jeg tror det er viktig å fortsette med dem de har spilt med, og tro på det de har holdt på med, sier han.

Bratseth ble i sin tid City-supporter fordi storebror var United-fan. Og å følge i storbrors supporterspor var ikke aktuelt.

- Nei, det hadde blitt for enkelt. Men da jeg flyttet til utlandet for å spille selv, fulgte jeg ikke så mye med. Så nå er ikke engasjementet så voldsomt. Jeg har et ganske avslappet forhold til det, og det går ikke så mye ut over nattesøvnen, sier Bratseth.

TROR PÅ OPPTUR: Rune Bratseth holder med City, og tror på opptur til tross for tøffere motstand på papiret. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet
TROR PÅ OPPTUR: Rune Bratseth holder med City, og tror på opptur til tross for tøffere motstand på papiret. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet Vis mer