Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni dommere suspendert i Italia

- Fotballen må reddes av etisk jordskjelv.

(Dagbladet.no:) Det italienske dommerforbundet suspenderte torsdag hele ni dommere - de to som satte opp dommerne forrige sesong, Paolo Bergamo og Pierluigi Pairetto, og sju linjemenn, melder nyhetsbyrået AP.

Alle er mistenkt for kampfiksing, i fotballskandalen som nå herjer Italia.

Italias nye statsminister Romano Prodi mener at den italienske fotballen er så kriserammet at drastiske ting må skje.

- Vi trenger et etisk jordskjelv i fotballen, sa han til senatet tidligere i dag.

Usikker Nedved

Fire Serie A-klubber er under etterforskning - Juventus, Lazio, AC Milan og Fiorentina.

Søndag - samme dag som Juventus vant seriemesterskapet for andre år på rad - trakk klubbdirektør Luciano Moggi seg. Han er mistenkt for å ha påvirket valget av dommere til Juventus-kamper.

Skandalen inneholder også påstander om svindel og ulovlig pengespill. Landslagskeeper Gigi Buffon har innrømmet å ha spilt på Serie A-kamper, men benekter å ha gjort noe galt.

UT MOT FOTBALLEDERNE: Statsminister Romano Prodi er ikke nådig. I forrige uke sa den forrige statsministeren Silvio Berlusconi at Juve burde fratas de to siste seriemesterskapene. Foto: REUTERS
UT MOT FOTBALLEDERNE: Statsminister Romano Prodi er ikke nådig. I forrige uke sa den forrige statsministeren Silvio Berlusconi at Juve burde fratas de to siste seriemesterskapene. Foto: REUTERS Vis mer

Juventus-spiller Pavel Nedved sier han er usikker på om han har lyst til å fortsette, på grunn av kampfiksingskandalen, melder ANB.

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal legge opp. Før jeg tar den avgjørelsen må jeg se hva som skjer med Juventus, sier han.

Les også: Politirazzia hjemme hos Zlatan

SUSPENDERT: Paolo Tagliavento, Salvatore Racalbuto, Pasquale Rodomonti; Gianluca Rocchi, Domenico Messina, Paolo Bertini; Massimo De Santis, Marco Gabriele og Paolo Dondarini.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling