DEN SISTE KAMPEN: Manchester United-spillerne kom fra kamp i Beograd kvelden da det gikk så galt. Foto: Afp/NTB Scanpix

Ni flytragedier som sjokkerte idrettsverdenen

Nesten hele det brasilianske fotballaget Chapecoense ble utslettet i flyulykken i Colombia tirsdag. Det er dessverre langt fra første gang hele idrettslag har blitt rammet av flytragedier.

(Dagbladet): 22 spillere fra det brasilianske fotballaget Chapecoense var i går på vei til Colombia for å oppfylle sine drømmer. Laget hadde kjempet seg til finalen i den prestisjetunge turneringen Copa Sudamericana, og var nå på vei til byen Medellin der de onsdag skulle møte Atlético Nacional til den første av to finalekamper. Drømmen om seier ble delt av spillere, trenere og lokaljournalister som var med på flyet.

- I dag tidlig endte den drømmen, sa klubbens styreleder Plínio David de Nês Filho i går.

Han hadde nettopp fått vite at nesten hele laget, og dets støtteaparat, hadde mistet livet i en tragisk flyulykke.

Flyet hadde 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord da det tirsdag morgen styrtet i dårlig vær i fjellområdet Cerro Gordo, bare fem mil unna flyplassen i Medellin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.