Ni friidrettsutøvere doping-utestengt to dager før OL

Forbundet fortsetter kampen mot jukset.

UTESTENGT: Nataliya Tobias (venstre) vant bronse på 1500 meter i OL i Beijing for fire år siden. Nå er hun og åtte andre utøvere utestengt for brudd på dopingbestemmelsene. Foto: SCANPIX/AP/Mark J. Terrill
UTESTENGT: Nataliya Tobias (venstre) vant bronse på 1500 meter i OL i Beijing for fire år siden. Nå er hun og åtte andre utøvere utestengt for brudd på dopingbestemmelsene. Foto: SCANPIX/AP/Mark J. Terrill Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): To dager før åpningsseremonien i London offentliggjør det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) navnet på ni utøvere som er utestengt for brudd på dopingreglementet.

Inna Eftimova (Bulgaria), Natalija Tobias (Ukraina) og Antonina Jefremova er alle utestengt etter re-testing av avlagte prøver fra VM i 2011, skriver IAAF i en pressemelding.

Eftimova har testet positivt for et syntetisk veksthormon, mens de to sistnevnte begge har testet positivt for testosteron. Alle har innrømmet brudd på dopingreglene, og er utestengt i to år.

Biologiske pass I tillegg er seks utøvere utestengt på bakgrunn av unormale endringer i de biologiske passene: Abderrahim Goumri (Marokko), Iríni Kokkinaríou (Hellas), Meryem Erdogan (Tyrkia), Svetlana Kljuka (Russland), Nailija Julamanova (Russland) og Jevgeninga Zinurova (Russland).

De fire sistnevnte er utestengt i to år etter å ha erkjent brudd på reglene, mens Goumri og Kokkinariou risikerer fire års utestengelse.

Systemet med biologiske pass innebærer overvåking av utøvernes blodverdier over tid, og lar dopingmyndighetene utarbeide individuelle profiler som gjør det lettere å se når noe er utenom det vanlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer