Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni hull i himmelen

Henrik Bjørnstad ledet Buick Invitational halvveis på sisterunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA JOLLA (Dagbladet.no:) Sent i kveld norsk tid ble Henrik Bjørnstad historisk - igjen.

Den første nordmannen som klarte å kvalifisere seg til PGA-touren ble i kveld den eneste nordmannen som vet hvordan det føles å lede en turnering i verdens beste golfkonkurranse. Henrik Bjørnstad sjokkerte verden da han brukte åtte hull på å ta teten i Buick Inventional.

Før dagens runde lå Bjørnstad på en knallsterk 12.plass, og han beskrev selv den prestasjonen som ganske sinnssyk.


Birdie Birdie Nam Nam
Da må det være lov å spørre seg hva Bjørnstad må ha tenkt når han satte fire birdier på fem hull - og ledet Buick Invitational halvveis på sisterunden!

Med navn som Tiger Woods, Sergio Garcia, Phil Mickelson og Josè Maria Olazabal bak seg, tronet nordmannen alene på toppen av resultatlistene i noen minutter, og Henrik Bjørnstad kom ut til mange millioner amerikanske stuer gjennom TV-apparatet.

Grafikken på TV-skjermene forklarte hvem nordmannen med bare en eneste PGA-turnering på baken og plutselig ledelse i en av golfsportens største turneringer, var for en kar.

Nordmannen prikket inn birdier - han storspilte mens Tiger og Sergio traff bunkere, stein og kratt. Hjemme foran fjernsyn og dataskjermer været norske golfinteresserte tidenes idrettsoverraskelse.


Nedturen kom kjapt
Hadde det bare holdt helt inn. Allerede på det tiende hullet kom nemlig den første bogeyen. Så en til. Og så kom jaggu en tredje på rappen. Henrik falt på resultatlistene, og storkanonene seilte forbi.

FLØY HØYT: Henrik Bjørnstad gjorde en kjempestor idrettsprestasjon med tiendeplass i PGA-turneringen Buick Invitational i dag. Ikke nok med det - midtveis ledet han hele greia! Foto: Scanpix
FLØY HØYT: Henrik Bjørnstad gjorde en kjempestor idrettsprestasjon med tiendeplass i PGA-turneringen Buick Invitational i dag. Ikke nok med det - midtveis ledet han hele greia! Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg slo tre dårlige langjern og en dårlig wedge på hele runden, sier Henrik Bjørnstad. Og det var wedgen inn til hull 10 som ødela hele greia. For fram til da hadde jeg spilt golf så bra som jeg er i stand til å spille, sier Bjørnstad til Dagbladet.no.

 Men Henrik Bjørnstad viste hvorfor han er i toppsjiktet i en prestisjetung PGA-turnering. Han er ikke et blaff, en heldig Anton med lang driver og kortvarig flaks.

Han er rett og slett en utrolig bra golfspiller.

Henrik beit seg fast like bak teten, holdt hele tiden Tiger Woods og de andre multimillonærene på en armlengdes avstand, og avsluttet runden med en flott birdie på det attende hullet.

Omspill om seieren

Til slutt endte han sju under par, på en delt tiendeplass. Det var nok til å få spille FBR Open i Arizona neste helg, og skulle være håndfast bevis for at Henrik Bjørnstad har kommet til golftoppen for å bli.

- Jeg mistet flyten da det plutselig buttet, sier han. _Og så klarte jeg ikke å gjøre noe med det. Men det var veldig vanskelig _ dette er en av de tøffeste banene på hele PGA Touren. Og når jeg spiller sju under par for turneringa bør jeg egentlig være fornøyd.

FBR Open er nemlig ingen tulleturnering, Phil Mickelson vant den i fjor. Hvem som vant Buick Invitational i fjor? Tiger Woods.

Med et par-tre bogeyer mindre ville Bjørnstad vært helt i teten til siste slutt, de tre spillerne som havnet i omspill om seieren endte ti under par, bare tre slag foran nordmannen.

Blant dem var Nathan Green fra Australia, en mann som bare har èn PGA-turnering mer enn Bjørnstad i beltet og med seier ville bli den første gjennom historien som vant Buick Invitational i sin første sesong på PGA-touren.

Det kunne like godt ha vært Henrik Bjørnstad fra Oslo som spilte omspill mot Tiger Woods og Josè Maria Olazabal.

• Vi fulgte Henrik direkte!

BØYD HODE: Henrik Bjørnstad har nettopp gjort en utrolig idrettsprestasjon, men det er lov å være litt smådeppa når man har tapt en ledelse og vet man kunne vært helt i teten med tre bogeyer mindre.
DAGENS FØRSTE DRIVE: Bjørnstad slo ut på dagens runde på delt tolvteplass. Han betegnet selv den plasseringen som som "en sinnssyk prestasjon".
DEBUTANT: En annen fersking som hevdet seg i toppen, var Nathan Green fra Australia. Green endte i omspill med Olazabal og Woods om seieren i sin tredje PGA-turnering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!