Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni kamper som vil avgjøre gullkampen

- Man City, Arsenal, Leicester eller Tottenham vinner.

 TITTELKAMPEN:  Det gjenstår 17 runder av årets Premier League-sesong. FourFourTwo har plukket ut ni kamper som vil være avgjørende for hvem som står igjen som vinner i mai. Foto: NTB Scanpix.
TITTELKAMPEN: Det gjenstår 17 runder av årets Premier League-sesong. FourFourTwo har plukket ut ni kamper som vil være avgjørende for hvem som står igjen som vinner i mai. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Februar er vanligvis måneden hvor tittelkandidatene siles bort og man virkelig begynner å se hvem som kan stå igjen som vinner i mai. United Dummet(t) seg ut mot Newcastle og er hektet av i tittelkampen.

Alt tyder på at det er et av de fire lagene som per dags dato ligger topp-4, som vil stikke av med tittelen. Ja, det inkluderer Leicester. Ranieris menn har allerede nådd sesongens mål som var å berge plassen. Nå kan de sikte oppover, per dags dato er det mot gull.

Kampene innbyrdes mellom Manchester City, Arsenal, Tottenham og Leicester vil naturligvis bli utslagsgivende. Men det er noen nøkkelkamper det er verdt å merke seg i tillegg.

1. Sunderland - Man City, 2. februar De lyseblå i fjor klinte til og vant 4-1 på Stadium of Light, endte de en skrekkrekke på stadion. Før det hadde City tapt fire straker kamper på stadion 1-0. Sunderland kjemper desperat for en ny kontrakt.

Big Sam er en slu rev og vil kjøre på med missiler mot et City-forsvar full av panikk uten Vincent Kompany på plass.

2. Arsenal - Leicester, 13. februar Leicester vil ha gjort unna Spurs, Liverpool og City før de reiser til Emirates. Özil & co. i form er uansett en vanskelig oppgave. Men Arsenals kampprogram er beintøft i februar.

Vil Leicesters vinneroppskrift med høy intensitet og gjenvinning blomstre da? Arsenal påførte Ranieres mannskap et av sesongens to tap i høst. Men oppgjøret i London kommer bare tre dager før The Gunners skal bryne seg på Barcelona i Champions League.

3. West Ham - Tottenham, 2. mars Hvis Tottenham kommer seirende ut av omkampen mot Leicester i FA-Cupen, tyder mye på at de er klare for cupens femte runde (Colchester blir motstander i runde fire).

Da vil Mauricio Pochettino virkelig få testet sin unge stall. London-derbyet mot West Ham kommer like etter dobbeltoppgjøret mot Fiorentina i Europa League. I tillegg jakter West Ham en europacupplass selv, og Slaven Bilics mannskap har vært eminente til å slå lagene over seg på tabellen.

4. Tottenham - Arsenal, 5. mars Tre dager etter derbyet på Boleyn Ground venter et nytt derby for Spurs. Skulle begge lagene fortsatt være med i tittelkampen vil pressens oppbygging til kampen være i Thrilla in Manila-standard.

Forvent et rødt kort eller to. Adrenalinet kommer til å være skyhøyt hos samtlige fans. Det ender sikkert 0-0.

5. Norwich - Man City, 12. mars Tre dager før returoppgjøret i Champions League mot Dynamo Kiev - og bare ei uke før Manchester-derbyet skal City gjeste Carrow Road. De viktige kampene som følger kan tvinge Manuel Pellegrini til å hvile nøkkelspillere.

Det kan bli skjebnesvangert mot et Norwich-lag, som gjør alt i sin makt for å holde seg unna nedrykksstriden.

6. Everton - Arsenal, 19. mars Champions League er gøy. Men det spørs hvor gøy det blir for Arsenal-spillerne på Nou Camp 16. mars. 90 minutter mot den dødelige trioen Neymar-Suarez-Messi, kan tappe hver og en for både krefter og selvtillit.

Arsenal-mannskapet har bare tre dager på å nullstille seg før reisen til Goodison Park. Et sted de kjempet til seg ett poeng i fjor og ble ydmyket i 13/14.

7. Liverpool - Tottenham, 2. april De siste fem oppgjørene mellom lagene har resultert i en målforskjell på 15-2 i Liverpools favør. 0-5 på White Hart Lane og 4-0-tap på Anfield i 13/14. I fjor fikk de også rundjuling i Beatles-byen.

Tar vi med at Spurs gikk hele 73 år uten å vinne på Anfield fra 1912 til 80-tallet, så kan vi med trygghet si at Anfield ikke er Tottenham-folkets favorittbane.

8. Chelsea - Tottenham, 30. april Chelsea har vist litt bedre takter under Guus Hiddink. Den regjerende mesteren vil forsøke å redde ære resten av sesongen, og da er Tottenham hjemme en kamp de må vinne.

Spurs har ikke vunnet på Stamford Bridge siden 1990. Skulle Tottenham fortsatt være med i tittelkampen på dette tidspunktet, har Nord-London-laget levert en sterk sesong uavhengig av resultatet.

En seier for historiebøkene vil kunne føre de nærmere et gull.

9. Man City - Arsenal, 7. mai Sesongens nest siste runde kan bli en tittelkamp. Begge lagene vil håpe de har skaffet seg en luke på tabellen før oppgjøret på Etihad.

Men sjansen er stor for at enten Per Mertesacker eller Vincent Kompany i kort tid etter sluttsignalet kan løfte Premier League-trofeet.

 MØTES I NEST SISTE RUNDE:  I nest siste serierunde møtes Manchester Citys Sergio Agüero og Mezut Özil i det som kan bli en ren tittelkamp. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix.
MØTES I NEST SISTE RUNDE: I nest siste serierunde møtes Manchester Citys Sergio Agüero og Mezut Özil i det som kan bli en ren tittelkamp. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media