Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni milliarder inn på kontoen til Real Madrid

Tidenes tv-avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Real Madrid har ikke hatt så mye suksess på banen de siste åra, men utenfor matta går butikken så det suser.

Klubben, som har noen av verdens største fotballstjerner i sine rekker, har nå solgt tv-rettigheter og kommer til å håve inn svimlende ni milliarder kroner på dette de neste sju sesongene.

Det er produksjonsselskapet Mediapro som bladde opp nok euro til å lokke fram signaturene i Madrid.

Ifølge en pressemelding på klubbens hjemmeside er dette den største avtalen en fotballklubb noen gang har inngått.

På samme selskap som Barca

Mediapro er en stor aksjeholder i den nyopprettede spanske kanalen La Sexta, som kom på lufta tidligere i år. Madiapro kom nylig til enighet om å dele lokal-tv-rettigjeter med selskapet Sogecable SA, skriver nyhetsbyrået AP.

Det statlige tv-selskapet Telemadrid skal også ha vært interessert i rettighetene, men det er foreløpig ukjent om de deltok i budrunden.

Barcelona har også skrevet under på en liknende avtale med Mediapro. Barca får 8,2 milliarder i løpet av en femårsperiode.

TJENER FETT: David Beckham og Real Madrid håver inn milliarder på den nye tv-avtalen. Foto: REUTERS
TJENER FETT: David Beckham og Real Madrid håver inn milliarder på den nye tv-avtalen. Foto: REUTERS Vis mer

Revisjonsfirmaet Deloitte & Touche offentliggjorde i februar sin liste over de klubbene som har størst inntekter i verden. Da hadde Real Madrid (2,24 milliarder) gått forbi Manchester United (2,0 milliarder) i toppen.

Hele Norges coronakart