Ni millimeter skilte glede og fortvilelse da Spurs fikk en pangstart på sesongen

Tottenham ble for sterke for Newcastle da Harry Kanes august-forbannelse fortsatte.

TOTTENHAM-JUBEL: Jan Vertonghen strekker hånden i været og jubler over 1-0-scoringen, hvor ballen såvidt var over linja. Foto:  REUTERS/Scott Heppell/NTB Scanpix
TOTTENHAM-JUBEL: Jan Vertonghen strekker hånden i været og jubler over 1-0-scoringen, hvor ballen såvidt var over linja. Foto: REUTERS/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Newcastle - Tottenham 1-2 (1-2)

Tottenham fikk en god start på Premier League-sesongen med en sterk seier over Newcastle i dag.

I en kamp som var preget av scoringer med hodet, ble Dele Alli til slutt den store helten med en heading tidlig i den første omgangen.

Allerede etter 18 minutter hadde publikum fått servert tre scoringer på St James' Park, og flere mål ble det ikke.

Totteham-manager Mauricio Pochettino er fornøyd med mannskapet sitt, særlig med tanke på at mange kom seint tilbake fra ferie.

- Jeg er så stolt over spillerne mine under disse omstendighetene. Newcastle er et veldig bra lag og de hadde sjanser til å score mer enn ett mål, men noen ganger må du ha litt flaks, sier Pochettino etter kampen.

Kampfakta:

Newcastle - Tottenham 1-2 (1-2)

MÅL: Joselu (11) - Vertonghen (8), Alli (18)

Tilskuere: 51 749

Tre raske scoringer

Det startet på best mulige vis for Tottenham, som tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Davinson Sanchez vant en hodeduell på corner, og stanget ballen videre til midtstopperkollega Jan Vertonghen.

Sistnevnte forlenget ballen via tverrliggeren og i mål, en snau centimeter over streken. Det tok noen sekunder før dommeren blåste for scoring etter å ha fått beskjed om at ballen faktisk var inne.

En blytung start for Newcastle. For Vertonghen var det en etterlengtet scoring, hans første i ligaen siden 2013.

- Jeg fortjente det og var glad for at den gikk i mål. Siden jeg har vært her har de tatt noen mål fra meg, men jeg er en glad mann i dag som det ble brukt mållinjeteknologi. Forhåpentligvis kan jeg score flere mål, kanskje mer enn Dele, sier Vertonghen til BBC etter kampen.

Men tre minutter seinere lå ballen i nettmaskene på motsatt side. Et praktinnlegg fra Matt Ritchie traff pannebrasken til Joselu, og spissen styrte ballen elegant i høyre hjørne bak Hugo Lloris.

Newcastle-jubelen varte ikke lenge, for sju minutter etterpå fant Serge Aurier lagkamerat Dele Alli med et nydelig innlegg. Midtbanespilleren timet løpet sitt perfekt og gikk opp nesten upresset i boksen, og ble den tredje spilleren for dagen til å stange inn en scoring.

Og det var grunn til ekstra optimisme da Alli scoret. Tottenham hadde nemlig aldri tapt i de 32 kampene Alli hadde scoret i ligaen før scoringen mot Newcastle.

Newcastle yppet seg etter scoringen og var villige til å angripe med flere spillere, uten at det ga tellende resultater før hvilen.

Flere muligheter

Like etter pause skapte hjemmelaget flere gode muligheter, men Mohamed Diamé skjøt i tverrliggeren og Kenedy klarte ikke å stokke beina skikkelig da han nærmest kom alene med Lloris fra skrått hold.

Lloris stoppet også et skudd fra Ayoze Perez fra kloss hold etter en snau time, mens Davinson Sanchez misbrukte en mulighet på motsatt side.

Newcastle fikk også en stor sjanse til å utlikne fem minutter før slutt ved nysigneringen Salomón Rondón, men avslutningen gikk via beinet til en liggende Vertonghen og i tverrliggeren bak Lloris.

August-forbannelse

Overraskende for mange startet både Harry Kane og Dele Alli for Tottenham. Duoen fikk forlenget ferie etter VM, men ble likevel gitt spilletid fra start til tross for at begge kom seint tilbake i trening.

Det har vært mye snakk om Harry Kanes «august-forbannelse». Før dagens kamp hadde ikke spissen scoret på 13 kamper i august.

Og den rekka ble ytterligere forlenget i dag. Spissen kom heller ikke til noen særlige store sjanser å skrive hjem om.

Skapte overskrifter

Før sesongen ble sparket i gang skapte begge lag overskrifter på overgangsmarkedet. Tottenham ble den første klubben siden innføringen av sommervinduet i 2003 som ikke har kjøpt en eneste spiller.

Newcastle har på sin side også vært nøkterne i forhold til spillerkjøp. Manager Rafael Benitez har ved flere anledninger uttrykt frustrasjon over mangelen på forsterkninger. Klubben har aldri betalt 20 millioner pund eller mer for en spiller.

Selv om supportere raser og managere er frustrerte, er det samtidig forfriskende i dagens moderne fotball at klubber ikke kaster penger etter spillere.

Her kan du se hvem av storlagene Dagbladet mener kom best ut av sommerens overgangsvindu.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer