Rio-OL 2016:

Ni Rio-gullvinnere er borte fra den offisielle OL-nettsida

Mohamed «Mo» Farahs to OL-gull er blant de forsvunnede resultatene.

<strong>FJERNET FRA OVERSIKTEN:</strong> Mohamed «Mo» Farah sitt navn er ikke å se i de offisielle resultatene fra Rio-OL for øyeblikket. Foto: NTB Scanpix
FJERNET FRA OVERSIKTEN: Mohamed «Mo» Farah sitt navn er ikke å se i de offisielle resultatene fra Rio-OL for øyeblikket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere medaljevinnere fra OL i Rio denne sommeren, er fjernet fra resultatlistene på den offisielle nettsiden til OL, olympics.org.

Blant resultatene som er sporløst forsvunnet, er britiske Mohamed «Mo» Farahs gullmedaljer på 5000 og 10 000 meter i Rio.

På mikrobloggnettstedet Twitter var det mange spørsmål knyttet til de halvtomme resultatlistene, og det tok ikke lang tid før mange lurte på om det kunne dreie seg om dopingtatte utøvere.

Snart tilgjengelig igjen

Problemet var bare det at verken WADA, IOC eller noen av særforbundene hadde kommet med noen uttalelse om nye dopingtilfeller.

Heller ikke på lista over dopingtatte, utestengte utøvere hos IAAF, sto noen av de seks friidrettsutøverne som er fjernet fra den offisielle medaljeoversikten på olympic.org.

Nå kan alle som har lurt på hva som var galt, puste lettet ut.

- IOC opplever for øyeblikket en liten teknisk glipp på nettsida. Den fulle resultatlista fra OL i Rio vil være tilgjengelig igjen snart, opplyser IOCs presseteam til Dagbladet, torsdag.

Ingen bryteresultater

Hele ni medaljevinnere fra OL er fjernet helt fra nettsiden, mens 83 profiler ikke er mulig å klikke seg inn på fra medaljeoversikten.

Flere medaljevinnere har nemlig fått en profil det er umulig å komme inn på. For eksempel er det en av utøverne som tok medalje i både Rio-OL og London-OL 2012.

Resultatlista fra London er vanlig, mens navnet til utøveren i år er umulig å trykke på. Den aktuelle utøveren står også med bare én medalje på sin profil, ikke to som denne personen i utgangspunktet har.

Med unntak av i bryting, var det ingen resultater som var borte eller profiler man ikke kunne klikke seg inn på, der Norge hadde tatt medalje.

Norge hadde sitt svakeste sommer-OL siden 1984, etter «bare» fire bronsemedaljer i årets olympiade.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer