Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ni seirer, to remis og tre tap for Magnus i lynsjakk-VM

På annenplass etter første dag.

BLANDET START FOR MAGNUS: Magnus Carlsen fikk trøbbel i to partier i lynsjakk-VM, men vant både før og etter. Her under en turnering i Nederland. Foto: Eivind Skjervum
BLANDET START FOR MAGNUS: Magnus Carlsen fikk trøbbel i to partier i lynsjakk-VM, men vant både før og etter. Her under en turnering i Nederland. Foto: Eivind Skjervum Vis mer

||| (Dagbladet): Magnus Carlsen (18) er rangert som nummer én i verden, men fikk litt trøbbel på åpningsdagen av lynsjakk-VM i Moskva i dag. Sjakkvidunderet reiste seg imidlertid mesterlig, og henger godt med i kampen om seieren.

Etter 14 partier er nordmannen på annenplass med 10 poeng. Inderen Viswanathan Anand leder etter første dag. Løpende resultater og sammenlagstilling finner du her.

- Det er fortsatt stor mulighet for at vår mann kan stikke av med seieren her, sier Dag Danielsen, generalsekretær i Norges Sjakkforbund, til NTB.


Tapte mot «sjakkens Anna Kournikova»

Carlsen gikk på sitt første nederlag i parti tre, mot Vugar Gashimov.

I partiet etter tapte han for russiske Alexandra Kosteniuk, kvinnelig verdensmester og omtalt på Wikipedia som «sjakkens Anna Kournikova».

25-åringen er som den tidligere tennisstjernen Kournikva bosatt i Florida, og hun har som motto at «skjønnhet og intelligens hører sammen».

Etter de to tapene reiste Carlsen seg med to seirer, men avsluttet dagen med tap mot Anatolij Karpov. Dagens 14 partier endte med ni seirer, to remis og tre tap for Carlsen.

Hektisk
Lynsjakk-VM spilles med 22 av verdens aller beste spillere. De spiller mot hverandre to ganger. Det betyr 42 kamper for Carlsen i løpet av tre hektiske dager i Moskva.

18-åringen har vært syk før start i mesterskapet, han går fortsatt på antibiotika.

- Jeg gleder meg til turneringen i lynsjakk. Den blir litt mindre seriøs enn det jeg er vant med, men desto mer morsom, sa Carlsen til NTB.

- Dette er enormt. Magnus har spilt utrolig bra. Vi var veldig spente på hvordan det skulle gå med tanke på at han har vært syk i forkant av mesterskapet. Han er fortsatt ikke helt i form, men han viser styrke, sier Danielsen.

SLO MAGNUS: Slik presenterer Alexandre Kosteniuk seg på pressebildene på sin egen hjemmeside. Foto: Kosteniuk.com
SLO MAGNUS: Slik presenterer Alexandre Kosteniuk seg på pressebildene på sin egen hjemmeside. Foto: Kosteniuk.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media