Ni siktet for storstilt spritsmugling

Politiet og Tollvesenet i Trøndelag mener de har rullet opp en spritliga som kan ha smuglet mellom 70.000 og 100.000 liter druebrennevin fra Spania til Norge. Ni personer er siktet i saken.

Ifølge Adresseavisens nettutgave skal dette være landets største beslag av smuglersprit hittil i år. Siktelsene kommer som et resultat av et langvarig samarbeid mellom Sør-Trøndelag politidistrikt og Tollvesenet i Midt-Norge.

22. august ble det beslaglagt 10.000 liter sprit i Trondheim, og en uke senere ble det beslaglagt 3.000 liter sprit på Oppdal. Politiet mener imidlertid at ligaen har innført langt større mengder.

- Vi mener å ha grunn til å tro at det dreier seg om mellom 70.000 og 100.000 liter sprit. I tillegg til de to beslagene i Norge, er personer som er siktet i denne saken stanset i Frankrike og Spania, og det er gjort beslag der, opplyser politiinspektør Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Sju av de siktede har vært varetektsfengslet. En av dem er fortsatt ikke løslatt. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere siktelser i saken. Alle de siktede er norske statsborgere. Åtte av dem kommer fra Trøndelag, og en er fra Østlandet.

- Nå skal vi forsøke å kartlegge organiseringen, transporten, distribusjonen og finansieringen av spritsmuglingen, sier Lunde.

Politiet opplyser at det ikke er funnet metanol i spritpartiet, som var forsøkt kamuflert som juice i 10-literskanner.

(NTB)