Ni timer uten bortemål

Liverpool klarte det ikke i Middlesbrough, heller - til tross for managerens overraskende grep.

(Dagbladet.no): Middlesbrough-Liverpool 0-0.

I tillegg til lagets forbløffende underprestering, har Steven Gerrards plass på midtbanen vært det store samtaletemaet for Liverpool-supporterne denne sesongen.


Til høyre eller sentralt, det har vært spørsmålet.

Klubbens spanske manager, Rafael Benìtez, har på sin side vært standhaftig i presset, helt til i dag. I dag var kapteinen nemlig tilbake i midten.

Problemene fortsetter

Likevel får ikke kritikerne sjansen til å si «Hva var det vi sa?», for problemene fortsatte for rødtrøyene fra Merseyside.

Først og fremst på grunn av elendig effektivitet.

- Vi skapte en mengde sjanser, men var uheldige som ikke scoret. Det positive er at vi holdt buret reint og at vi ikke tapte. Men vi burde ha vunnet, er Benìtez\' fokus i samtale med Liverpools offisielle hjemmesider.

SENTRAL: Steven Gerrard spilte i dag sentralt på midtbanen, slik mange har etterlyst. Men det hjalp ikke all verden, de røde klarte ikke å score i dag, heller. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS/SCANPIX
SENTRAL: Steven Gerrard spilte i dag sentralt på midtbanen, slik mange har etterlyst. Men det hjalp ikke all verden, de røde klarte ikke å score i dag, heller. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Tamt før pause

Sjøl om han skylder på uflaks, vil han nå analysere hvorfor laget hans sliter sånn på bortebane.

Første omgang var kort sagt en sørgelig forestilling, og lenge så det ut til at andre omgang skulle følge i samme spor.


Men i det 52. minutt skjøt begivenhetene plutselig fart, først ved hjemmelaget Middlesbrough.

Utrolig bom

Riktignok reddet José Reina Jason Euells harde heading fra fem meter, men deretter var det bare for Yakubu Aiyegbeni å tuppe returen i mål fra en halv meters hold. Tilsynelatende.


Hvordan nigerianeren klarte å bomme på ballen der, tror vi verken gudene eller fuglene vet.

I og med denne situasjonen så det iallfall ut til at alvoret plutselig gikk opp for gjestene, som begynte å produsere sjanse etter sjanse.

Flere sjanser
Først i det 58. minutt. Da skjøt danske Daniel Agger knallhardt mot det høyre krysset, et skudd Mark Schwarzer bare kunne bokse til corner.

Timinuttet seinere fyrte Mark Gonzalez av på hel volley. Ballen hadde retning mot nedre venstre hjørne, men igjen var keeper på plass.Liverpools største sjanse kom likevel ikke før i det 83. minutt, ved innbytter Peter Crouch.

Redning på strek

Den lange sissen headet ballen i bue over alt og alle - unntatt Jonathan Woodgate, som stupte inn og reddet på streken.

Litt seinere fikk han en ny mulighet til heading, etter et innlegg fra John Arne Riise. Men igjen var Schwarzer på plass.

Dermed gikk Liverpool målløse av banen i sin sjette kamp på rad - etter over ni timers spill - og straffen, den er klar: 10. plass på tabellen og 17 poeng opp til erkerival og serieleder Manchester United.

Si din mening:

•Hva feiler Liverpool?

HMM ..: Liverpool-manager Rafael Benìtez sliter med å få laget sitt til å score på bortebane. I dag skyldte han på uflaks.