Ni timer uten hjemmescoring for City

Nitrist da Liverpool besøkte Manchester.

(Dagbladet.no): Manchester City - Liverpool 0-0.

Manchester City har ikke scoret hjemme siden Giorgios Samaras\' straffemål mot Everton første nyttårsdag.

Nesten åtte timer uten nettkjenning foran hjemmepublikummet ble utvidet til over ni timer etter kampen i dag, og Liverpool bidro heller ikke til å underholde massene.

Gå-fotball

Kampen startet i det seigeste sirup-tempo, og det så ut til at lagene tok det fine og varme været som en grunn til å spasere rundt på City of Manchester.

Sjansefattig, temposvakt, og rett og slett grisekjedelig.

Jermaine Pennant fikk riktignok en god mulighet etter fem minutter. Pennant kom seg foran i duellen med Michael Ball inne i feltet, men klarte ikke å lure ballen forbi Andreas Isaksson i City-målet.

Citys eneste i første omgang fikk Emile Mpenza fem minutter senere. Darius Vassell slo et godt innlegg fra venstre, og Mpenza fikk møtt med en bra heading som gikk noen få centimeter utenfor.Men etter dette fulgte 35 minutter med gjesp, kun avbrutt da Jamie Carragher smalt ballen i nettveggen fra skrå vinkel et kvarter før pause. Publikum leet kanskje litt på øyelokkene av den, men det var det ingen stor grunn til.

TAMT: Jermaine Pennant og DaMarcus Beasley kjemper om ballen i dagens svake oppgjør på City of Manchester Stadium. Beasley hadde kampens eneste mellomstore sjanse, men skuddet gikk i tverrliggeren. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix
TAMT: Jermaine Pennant og DaMarcus Beasley kjemper om ballen i dagens svake oppgjør på City of Manchester Stadium. Beasley hadde kampens eneste mellomstore sjanse, men skuddet gikk i tverrliggeren. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix Vis mer

Sjansene kom aldri

DaMarcus Beasley traff tverrliggeren etter en corner et kvarter før slutt, men på det tidspunktet hadde de fleste gitt opp tanken på City-scoring i ettermiddag.

For kampen våknet aldri til live i Manchester. Rafa Benitez dyttet inn Peter Crouch og Mark Gonzales i andre omgang i et forsøk på å få den viktige scoringen, men Liverpool kom ikke til de store sjansene.

Og da hjemmelaget fortsatte sitt trøstesløse angrepsspill på hjemlig gress, da kunne det ikke gå annerledes enn det gikk. City har nok berget plassen med gode resultater i det siste, men det kan ikke være strålende moro å være City-fan med sesongkort for tiden.

For Liverpool betyr 0-0 at laget slapp Arsenal innpå seg i kampen om den viktige tredjeplassen.

MÅLLØSE HJEMME: Emile Mpenza og de andre City-angriperne får ikke ballen i hjemlig nett for tiden.