Ni trenere på fem sesonger

Og nå er Årst møkk lei trenerskiftene i Tromsø.

BISLETT (Dagbladet.no): Mens lagkameratene i Tromsø i dag dro hjemover etter 3-5-tapet mot Fredrikstad i går, ble Ole Martin Årst værende igjen i Oslo på landslagssamling. Det var TIL-spissen glad for.

- Det er absolutt godt å komme seg bort litt. Det er tungt å ligge sist på tabellen med fem poeng. Jeg føler meg veldig heldig som får være her og tenke på noe annet, sier han til Dagbladet.no.

Spillerne gikk i front

Da fjorårets Tromsø-trener Otto Ulseth fikk sparken sist sesong, skjedde det mye på grunn av at flere sentrale spillere i Tromsø ga uttrykk for mistillit.

Ulseth hadde tilit hos styret og den sportslige ledelsen - men etter at spillerne hadde sagt sitt på et lukket møte på kvelden, var det kroken på døra for Ulseth.

- Spillerne hadde en grundig prosess. Møtet varte i halvannen til to timer. Vi fikk luftet veldig mye, noe som var meningen med møtet. Døra ble stengt, og det som ble sagt der er mellom oss. Vi gikk i oss selv - hadde en skikkelig selvransakelse, sa Årst til Dagbladet etterpå.

Ni trenere på fem sesonger

I dag har styret i Tromsø forsikret at nåværende trener Ivar Morten Normark fortsatt har tillit. Og denne gangen er Årst helt enig med klubbledelsen.

FREDER NORMARK: I fjor var Ole Martin Årst sentral i prosessen da daværende TIL-trener Otto Ulseth fikk sparken. Ivar Morten Normark har han derimot full tillit til. Foto: SCANPIX
FREDER NORMARK: I fjor var Ole Martin Årst sentral i prosessen da daværende TIL-trener Otto Ulseth fikk sparken. Ivar Morten Normark har han derimot full tillit til. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det var annerledes i fjor. Da ble tilliten til treneren svekket overraskende mye. Nå har ikke vi spillerne diskutert trenersituasjonen i det hele tatt, og det er et godt tegn, sier Årst til Dagbladet.no.

Otto Ulseth kalte alle trenerskiftene i Tromsø en «ukultur». TIL-kapteinen er tilbøyelig til å være enig.

- Jeg regnet på det her for en stund siden. Jeg har vært i Tromsø i fem sesonger, og har hatt ni trenere. Det er selvsagt alt for mye. Nå er det viktig å beholde en trener over lenger tid, og bygge opp et lag, mener han.

Gamle synder

- Hva er galt med Tromsø i år?

- I de tre første kampene var vi tunge og daue, og hadde knapt duellstyrke i det hele tatt. Så har det egentlig vært på bedringens vei helt fram til Fredrikstad-kampen i går. Da falt vi tilbake til gamle synder, og manglet totalt aggressivitet.

- Nå møter vi Lillestrøm i den siste kampen før ferien. Da kommer vi til å mobilisere enormt. Vi vet hva som kommer til Alfheim, og folk bør ikke forvente sambafotball, varsler han.

Og mener Tromsø bør lære av det landslaget gjorde mot Paraguay.

- Vi må flytte beina på samme måte som vi gjør på landslaget. På Norge er det flere som vil ha ballen, og hele tiden flere alternativer. Der var vi ekstremt dyktige, mener han.

<B>KORTVARIG GLEDE:</B> Her jubler Ole Martin Årst over 1-0 ledelse til Tromsø mot Fredrikstad i går. Anført av Raymond Kvisvik kom imidlertid FFK sterkt tilbake og vant 5-3.