IKKE KLAR: Tarjei Bø, her etter bronsemedaljen på fellesstarten under VM i Kontiolahti for to år siden, er sjuk og er foreløpig ikke VM-aktuell. Her med Ole Einar Bjørndalen som ble nummer fire på distansen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
IKKE KLAR: Tarjei Bø, her etter bronsemedaljen på fellesstarten under VM i Kontiolahti for to år siden, er sjuk og er foreløpig ikke VM-aktuell. Her med Ole Einar Bjørndalen som ble nummer fire på distansen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Skiskyting:

Ni utøvere VM-klare. Tarjei Bø fortsatt ute med sykdom

Har ikke gått et eneste verdenscuprenn så langt denne sesongen.

(Dagbladet): Det var ingen store overraskelser da de første utøverne til VM i skiskyting i dag ble tatt ut.

  • MENN: Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Lars Helge Birkeland
  • KVINNER: Tiril Eckhoff, Fanny Horn Birkeland, Marte Olsbu, Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen.

På damesiden vil ytterligere én utøver bli tatt ut til VM, mens det på herresiden er plass til en eller to skiskyttere til. Det skriver Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

- På herresiden er det tett løp om de siste plassene i VM-troppen. Derfor venter vi så lenge vi kan før troppen blir endelig. Her er det flere utøvere som er aktuelle, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik i pressemeldinga.

Den eneste som virkelig mangler på den første lista, er Tarjei Bø. Etter å ha fått et tilbakefall på luftveisproblemene før verdenscupen i Oberhof tidligere denne måneden, har han fortsatt ikke konkurrert denne sesongen.

Dagbladet har forsøkt å nå Bø og idrettssjef Djupvik uten å lykkes.