FABIO ARU: Leder Tour de France etter 13 etapper. Foto: NTB Scanpix.
FABIO ARU: Leder Tour de France etter 13 etapper. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Tour de France 2017:

Nibali: - Aru må ta mer tid på Froome før tempoen i Marseille

Bahrain-Merida-rytteren er full av lovord om sin tidligere lagkamerat.

(procycling.no): Det var nok av spetakkel i Astana-laget under fjorårets sesong. Lagets to store stjerner, Vincenzo Nibali og Fabio Aru, røk i tottene på hverandre, og var uenige om hvem som skulle prioriteres.

Først etter at Tour de France-vinneren av 2014 annonserte sin overgang til nyoppstartede Bahrain-Merida, ble stridsøksen gravlagt.

Siden den gang har landsmennene brukt mang en time i hverandres selskap på sykkelen i Italia, og rukket å lappe sammen forholdet.

I et intervju med Cyclingnews forteller Haien fra Messina at han nok en gang har latt seg imponere av landsmannen Aru.

- Det er fortsatt mye igjen av årets Tour de France, men Fabio gjorde rett i å ta over den gule trøya når han fikk muligheten. Angrepene hans gjør stor skade på klatringer som det der. Han er i sitt livs form, og ser ut til å ha alt under kontroll.

2016: Nibali og Aru syklet begge for Astana i Tour de France. Foto: Tim de Waele.
2016: Nibali og Aru syklet begge for Astana i Tour de France. Foto: Tim de Waele. Vis mer

Samtidig legger ikke Nibali skjul på at Aru trenger mer tid på Froome før tempoen i Marseille på den nest siste etappen.

- Fabio vet det er langt igjen, derfor tar han ikke så stor risiko. Likevel må han hente tid på Froome før tempoen i Marseille. Så før eller siden må han angripe igjen og igjen.

- Fabio er som en svamp

Gjennom lange treningsturer i Sveits og Italia har duoen blitt godt kjent.

- Vi er ganske like, men også forskjellige. Han er tydeligere en klatrer, jeg er en passista. Jeg har mer power, men han er mer smidig. Jeg er tyngre, jeg tror han veier 59 kg nå, som gjør en forskjell i bratte klatringer. Jeg er litt bedre enn han på tempo.

ARU OG NIBALI: Her ved presentasjonen av årets Giro d'Italia. Foto: Tim de Waele.
ARU OG NIBALI: Her ved presentasjonen av årets Giro d'Italia. Foto: Tim de Waele. Vis mer

Den meritterte 32-åringen er imponert over Arus evne til å tilegne seg kunnskap og ferdigheter på sykkelen.

- Fabio er som en svamp. Går aldri glipp av et tips, og er veldig observant. Han har alltid spurt meg masse spørsmål om trening, ernæring og lagledelse. Han er sta, tøff og veldig bestemt, selv om det ikke alltid synes.

Rekordjevn Tour de France

Etter to etapper i Pyreneene leder Astana-rytteren med seks fattige sekunder til fjorårsvinner Chris Froome.

Romain Bardet er nummer tre, 25 sekunder etter. Rigoberto Uran følger så, ti sekunder etter Bardet.

Aru får hendende fulle med å forsvare den gule trøya på de kommende fjelletappene.

TIGHT: Fire ryttere innenfor 35 sekunder etter 13 eatpper. Foto: NTB Scanpix.
TIGHT: Fire ryttere innenfor 35 sekunder etter 13 eatpper. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det hjelper heller ikke at italienerens to potensielt beste hjelpere, Dario Cataldo og Jakob Fuglsang, har måtte bryte rittet.

- Det er en smell, fordi laget er veldig viktig i Tour de France. Det er det rittet hvor laget spiller størst rolle. Det gjør at du kan kontrollere rivale dine. Hvis du ikke har et sterkt lag rundt deg er ryttere som ligger fire minutter bak også en trussel. Men du kan ikke følge alle angrep, forteller Nibali bekymret.

På den 13. Etappen fra Saint-Girons til Foix ble mannen i den gule trøya raskt isolert. Lutsenko, Zeits og Valgren hadde ingen sjanse til å bistå kapteinen når Contador, Landa og Quintana angrep.

Hvorvidt Astana-laget strekker til den neste uken får tiden vise. Neste store prøvelse kommer på den 19. Etappen, hvor Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe, og Col de la Galibier står på programmet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!