Nibali: - Jeg er langt fra helt frisk

Tour de France-vinneren plages av skade før VM.

SLITER:  Vincenzo Nibali har hatt en trøblete opptakt til VM.  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SLITER: Vincenzo Nibali har hatt en trøblete opptakt til VM. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

(procycling.no): Italia stiller offisielt med Tour de France-vinner Vincenzo Nibali som kaptein på VM-fellesstarten søndag.

Men om «Haien fra Messina» er i god nok forfatning til å kjempe om seieren i Ponferrada er høyst usikkert. Nibali sliter nemlig med en skade etter en velt i Tre Valli Varesine i forrige uke.

Uhellet skal ha forårsaket et åpent sår som det trolig har satt seg en liten infeksjon i. 29-åringen må ifølge rapportene transplantere hud for å få såret til å gro.

- Det er ingen grunn til å legge skjul på det. Jeg har vondt. Når jeg setter meg på sykkelen er det plagsomt, men det blir bedre når jeg har varmet opp, sier Nibali til La Gazzetta dello Sport.

- Før jeg la meg i senga mandag brukte jeg et skalpell og fikk plukket ut litt asfalt og infisert vev fra såret. Det går litt bedre, men jeg er langt fra helt frisk, legger han til.

Nibali er klar på at han ikke er i slag til å kjempe om VM-gull. Sicilianeren tok over 50 dager med pause fra konkurranser etter Tour de France og en håndfull gateritt etter sammenlagttriumfen.

I forrige uke var han tilbake i diverse sykkelløp hjemme i Italia. I tillegg til skaden han pådro seg, kom han ikke engang til mål i tre av de fem konkkurransedagene.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)