- Nibali dropper neste års Tour de France

Satser heller mot OL, melder avis.

SLO TILBAKE: Fjorårsvinner Vincenzo Nibali hadde en forferdelig start på Tour de France, men slo tilbake med etappeseier. Fjerdeplassen sammenlagt var dog langt under forventningene. Foto: SEBASTIEN NOGIER (Scanpix/Epa)
SLO TILBAKE: Fjorårsvinner Vincenzo Nibali hadde en forferdelig start på Tour de France, men slo tilbake med etappeseier. Fjerdeplassen sammenlagt var dog langt under forventningene. Foto: SEBASTIEN NOGIER (Scanpix/Epa) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Vincenzo Nibali hadde en skuffende Tour de France.

Neste år skal han ha bestemt seg for å droppe verdens største sykkelritt.

Etter å ha vunnet i fjor og blitt nummer fire i år, skal nemlig Nibali ha bestemt seg for å satse på Giro d?Italia for første gang siden seieren i 2013.

Det melder La Gazetta dello Sport, ifølge biciciclismo.com.

Ble kritisert
Avisen melder også at OL i Rio de Janeiro vil bli et mål for italieneren neste sesong.

Etter å ha kommet inn som regjerende mester, ble det tidlig klart at Nibali ikke kom til å forsvare seieren i år.

Allerede på den første virkelige klatreetappen tapte Astana-rytteren for mye tid til å kunne forsvare seieren fra 2014.

Lagets sjef Alexandre Vinokourov kom i fokus da han offentlig kritiserte italieneren og visstnok fortalte Nibali at han kunne finne et nytt lag for neste år.

Tidligere denne uken skrev italienske Gazzetta dello Sport at Nibali allerede har bestemt seg for å forlate Astana når kontrakten går ut etter neste sesong.

Håpet skal være at et nytt italiensk lag, med Nibali som kaptein, skal dannes.

- Snakker med Astana
Nibalis agent, Alex Carrera, avfeier imidlertid at noe er avgjort. Han forteller at det fortsatt finnes en mulighet for å forlenge kontrakten med Astana når den tid kommer.

- Selvfølgelig snakker vi med Astana, sier Carrera til cyclingnews.com.

- I touren i år var ikke alt greit, men i løpet av tre år, i de fire treukersrittene Vincenzo har syklet med Astana, har han vunnet to og blitt nummer to én gang.

Etter fjorårets Tour de France-seier har det gått trått for den italienske mesteren. Mesterskapsseieren i juni er hans eneste seier siden fjorårets tour.

- Selvfølgelig går ting bedre når man vinner mye. Det er mer rett frem, men slik er livet. Vincenzo er en god mann, har et godt image og jeg tror han er lykkelig der (i Astana, journ.anm.).

Vurderer vueltaen
Om det imidlertid skulle ende med at Astana og Nibali skiller lag etter 2016, er Carrera overbevist om at italieneren kommer til å finne seg et nytt lag relativt greit.

- Vincenzo er en stjerne i sykkelsporten og han har hatt strålende resultater de siste fire sesongen, så det er vanlig at andre lag viser interesse når de vet at kontrakten hans går ut på slutten av 2016.

Videre handler i alle fall det meste om Astana for Nibali, som virker til å ville være i laget ut kontrakstiden.

Det neste på agendaen kan nå bli Vuelta a España, men Carrera hevder at Nibali «trolig tar avgjørelsen neste lørdag».

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer