- Nibali er den beste siden Pantani

Italieneren fyller tomrommet etter barndomshelten.

DEN STØRSTE SIDEN PANTANI: Italia har ventet 16 år på en ny Tour de France-vinner. Nå, 10 år etter Marco Pantanis død, tar Vincenzo Nibali opp arven etter Italias kjæledegge. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
DEN STØRSTE SIDEN PANTANI: Italia har ventet 16 år på en ny Tour de France-vinner. Nå, 10 år etter Marco Pantanis død, tar Vincenzo Nibali opp arven etter Italias kjæledegge. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BESANÇON/NÎMES (procycling.no): På trappene av Tour de France var det langt flere spørsmål enn betryggende attester om Vincenzo Nibalis muligheter til å vinne rittet sammenlagt.

Sett bort ifra det nasjonale mesterskapet, hadde han ingen seirer før starten i Leeds.

Tidligere i sesongen fikk italieneren en offisiell reprimande av Astana-sjef Aleksandr Vinokourov. «Admiral Vino» krevde resultater og i Touren har Nibali levert til gangs: Tre etappeseiere, 15 dager i gult og en 5.26 minutters ledelse sammenlagt etter 17 etapper.

Han var urørlig på brosteinen, dominant i Alpene og stoisk i møte med journalistenes obligatoriske dopingspørsmål.

Nektet for møte med Armstrongs dopinglege Etter etappen til Nîmes ble han konfrontert med sitt angivelige samarbeid med Michele Ferrari — Lance Armstrongs mangeårige rådgiver.

- Jeg har aldri møtt Ferrari personlig. Noen mente det var bilder av oss to sammen, men de eksiterer ikke. Jeg tok saken til retten og fikk en offentlig unnskyldning, svarte en avslappet italieneren.

Med godt grep om pressens kritiske spørsmål, og med konkurrentene på mange minutters avstand, virker Nibali å ha tourseieren i lomma.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer