Nibali kopierte dopede Riis opp monsterfjell

Han trenger ikke være dopet, sier Dag Otto.

SUVEREN: Vincenzo Nibali pulveriserte feltet opp Hautacam på torsdagens etappe i Tour de France. Det samme gjorde Bjarne Riis i 1996 da han på samme måte som Nibali rykket ifra feltet. Likevel var ikke italieneren i nærheten av Riis rent tidsmessig. Foto: EPA/KIM LUDBROOK
SUVEREN: Vincenzo Nibali pulveriserte feltet opp Hautacam på torsdagens etappe i Tour de France. Det samme gjorde Bjarne Riis i 1996 da han på samme måte som Nibali rykket ifra feltet. Likevel var ikke italieneren i nærheten av Riis rent tidsmessig. Foto: EPA/KIM LUDBROOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Torsdagens etappe i Tour de France ble avsluttet opp det beryktede fjellet, Hautacam. Monsterbakken kan for mange omtales som "dopingfjellet", for hør bare her:

Fire ganger har toppen på 1515 meter blitt brukt som målgang, og samtlige vinnere har vært dopet.

1994: Luc Leblanc vant takket være EPO1996: Bjarne Riis slo knockout på de andre og satte rekordtid. Innrømmet senere doping2000: Javier Oxtoa, dopet2008: Leonardo Piepoli var dopet med preparatet CERA

Nibali kopierte Riis ...på en måte. For i 1996 tok Riis den stående rekorden opp monsterfjellet. 34:40 lyder tiden, skal vi tro sykkelguru @ammattipyoraily.

Ifølge rapportene syklet Nibali opp på 37:20 i dag, langt dårligere enn Riis i 1996, selv om målstreken den gang lå på 1059 meter over havet mot dagens 1515, og var 300 meter tidligere.

Men det er måten Riis lekte med de andre rytterne som huskes. Dansken slapp seg først ned til hovedfeltet og spilte sliten. I realiteten sjekket han formen til de andre, før han på nytt satte fart oppover bakken og vant etappen lekende lett. Også Nibali rykket ifra feltet og kjørte solo over mål, torsdag. På samme måte som Riis triumferte i 1996.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer