DRAR INGEN STEDER: Rapportene om at Vincenzo Nibali var uønsket i Astana, skal ikke stemme. Her signerer fjoårsvinneren av Tour de France plakaten til noen unge fans. REUTERS, Stefano Rellandini
DRAR INGEN STEDER: Rapportene om at Vincenzo Nibali var uønsket i Astana, skal ikke stemme. Her signerer fjoårsvinneren av Tour de France plakaten til noen unge fans. REUTERS, Stefano RellandiniVis mer

Nibali om sparketrussel: - Skulle motivere meg

På Plateau de Beille forsøkte han å svare.

Det ble krigstyper i både La Gazzetta dello Sport og spanske AS foran torsdagens knalltøffe etappe mot Plateau de Beille.

• Følg touren direkte på procycling.no/tdf

Den italienske avisen skrev at Alexandre Vinokourov hadde bedt Vincenco Nibali gjøre ære på Astana-drakta under touren, og truet med å sende ham videre til Spania rundt.

AS tok det enda et steg lengre, og skrev at Nibali måtte finne seg en ny arbeidsgiver ett år før kontraktens utløp.

Fast gjest på podiet Det er ikke sikkert noen av disse påstandene stemmer. Etter målgang på fjelltoppen i Pyreneene, på samme tid som Chris Froome, forsøkte Nibali å nøste opp i situasjonen overfor pressekorpset.

- Vino sa alt dette for å motivere meg, for å få ut litt galskap i meg. Vi snakket ut om det etterpå. Kanskje han trodde jeg kunne ha gitt mer, men jeg er bare et menneske. Dette er normalt.

- Og jeg har ikke stått utenfor podiet siden 2010, la Nibali til ifølge cyclingnews.com.

Sykkelnettstedet minner så om at italieneren kom på sjuendeplass under vueltaen i 2011. Men det er unntaket i regelen etter tredjeplassen i giroen året i forveien.

Såvidt innenfor topp-10 Haien fra Messina vant touren overlegent i fjor. Da ble veien langt enklere av at både Chris Froome og Alberto Contador veltet ut underveis.

I år har han tidvis slitt tungt. Torsdag krøp han opp på niendeplassen i sammendraget, mens Jakob Fuglsang lå foran i løypa og jaktet på etappeseieren.

Det har blitt spekulert i at dansken nå er Astanas kaptein, men det er ikke mer enn et par dager siden hadde en grufull dag i Pyreneene, og tapte ti minutter til de aller beste.

Må passere seks mann Nibali ligger nå fire og et halvt minutt unna nok en plass på podiet i Paris.

For å holde statistikken i hevd, er han nødt til å putte tid i sekken på ryttere som Alejandro Valverde, Robert Gesink, Geraint Thomas, Tony Gallopin, Alberto Contador eller Tejay Van Garderen.

De fleste forventer nok at det er Froome og Nairo Quintana som tar de to øverste trinnene på podiet.

- Det er noen perfekte sesonger, og andre som ikke går så bra. Jeg kan peke mot en annen rytter, en stor mester, som jeg har mye respekt for: Cadel Evans. Han var en stor rytter med en flott karriere, men han hadde også sine dårlige år.

Nibali forsøkte å angripe den gule trøya seks kilometer unna streken på den 15 kilometer lange stigningen.

Han forteller at han håpet å trekke med seg en av de andre utfordrerne da han slo til.

- Jeg tar dette dag for dag. Jeg følte meg litt bedre i regnværet på denne etappen, bekreftet Nibali etterpå.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!