KOM SEG IKKE LØS: Ezequiel Mosquera forsøkte å riste av seg Vincenzo Nibali, men kom seg aldri løs. Dermed blir italieneren etter all sannsynlighet sammenlagtvinneren av årets Vuelta a España.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
KOM SEG IKKE LØS: Ezequiel Mosquera forsøkte å riste av seg Vincenzo Nibali, men kom seg aldri løs. Dermed blir italieneren etter all sannsynlighet sammenlagtvinneren av årets Vuelta a España.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Ochoa de OlzaVis mer

Nibali sikret trolig Vuelta-seieren

Sto imot angrepet fra Mosquera på nest siste etappe.

|||Mye skal skje dersom Vincenzo Nibali ikke står igjen som sammenlagtvinner av Vuelta a España etter søndagens avsluttende etappe.

Lørdag sto italieneren nemlig imot offensiven fra Ezequiel Mosquera på etapperittets nest siste dag.

Gang på gang forsøkte Mosquera å stikke fra og krympe forspranget som var på 50 sekunder før den 172 kilometer lange klatreetappen, men Nibali hengte seg på og kom til slutt ett fattig sekund bak etappevinneren Mosquera over målstreken.

— Det er en stor ære å vinne et Grand Tour-ritt, og særlig i konkurranse med en rival som Mosquera, sa Nibali, som på det meste var 20 sekunder bak Mosquera lørdag.

— Jeg visste at de siste tre kilometerne ville bli de tøffeste, og det var avgjørende at jeg hengte på ham der. Nå slutter jeg meg til gruppen av store ryttere, og dette er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, fortsatte 34-åringen.

Mosquera var skuffet og greide ikke å holde tårene tilbake.

— Jeg angrep for å vinne sammenlagt, ikke bare etappen. Jeg presset meg til det ytterste, men Nibali var for sterk. Da jeg så at han hadde tettet luten, innså jeg at sammenlagtseieren var tapt, sa han.

Før søndagens etappe fra San Sebastian til Madrid (85 km) leder Liquigas-rytter Nibali med komfortable 41 sekunder på Mosquera. Slovaken Peter Velits er nummer tre, men altfor langt bak til å kunne yppe seg i kampen om annenplassen.

(NTB)