Nibali suveren i Lombardia

Vant solo i sesongen siste Monument.

SOLOSEIER: Vincenzo Nibali tok en populær hjemmeseier i Giro di Lombardia søndag. Den italienske Astana-rytteren angrep på nest siste bakke og kom alene til mål i Como.  EPA/ANGELO CARCONI
SOLOSEIER: Vincenzo Nibali tok en populær hjemmeseier i Giro di Lombardia søndag. Den italienske Astana-rytteren angrep på nest siste bakke og kom alene til mål i Como. EPA/ANGELO CARCONI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no):  Med et mesterlig angrep ned fra Civiglio kunne Vincenzo Nibali (Astana) syklet inn til seier på hjemmebane i Giro di Lombardia. Messina-rytteren forserte siste bakke over San Fermo della Battaglia i ensom majestet og jublet på målstreken i Como som første italienske Monument-vinner siden 2008.

Nibalis overlegne soloseier kom etter førsteklasses lagarbeid fra Astana, som tok kontroll på Madonna di Ghisallo, sprengte feltet på Colma di Somrano og kontrollerte feltet inn mot rittets to siste bakker.

- For en fantastisk dag. Laget mitt var perfekt hele dagen, og jeg hadde lyst til å belønne dem med seieren. I bakkene prøvde jeg å komme bort to ganger, men jeg var for tett markert og innså at jeg måtte prøve noe annet. Derfor prøvde jeg igjen ned fra Civiglio, sier Nibali like etter målgang.

- Lagkameratene mine var ekstraordinære. Det startet med Vanotti og Agnoli tidlig, og videre med Landa som var strålende, og Rosa som var fremdeles sterk på de siste kilometerne. Det var ikke lett. Vi kjørte på hele veien, og jeg er virkelig glad nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.