Tour de France 2018:

Nibali ute av Tour de France

2014-vinneren med brudd i ryggen etter kaotisk krasj på Alpe d'Huez.

UTE: Vincenzo Nibali er ferdig i Tour de France. AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
UTE: Vincenzo Nibali er ferdig i Tour de France. AFP PHOTO / Marco BERTORELLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Vincenzo Nibali er tvunget til å bryte Tour de France som følge av skadene etter en krasj fem kilometer fra mål på den 12. etappen til Alpe d'Huez torsdag.

Etter etappen ble Bahrain-Merida-rytteren transportert til sykehuset i Grenoble hvor røntgenundersøkelser avdekket brudd i en ryggvirvel etter sammenstøtet. Noen timer senere bekreftet den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport at italieneren er ute av rittet.

Ifølge Bahrain-Meridas laglege, Emilio Magni, må 33-åringen fra Messina belage seg på et opphold fra trening på minst 15 dager.

Det var da Nibali fulgte et angrep av Chris Froome (Team Sky) mot slutten av etappen at han bardus gikk i bakken. Noen medier rapporterer at en rittmotorsykkel eller en tilskuer forårsaket fallet. Nibali legger ikke direkte skylden på noen.

– Bardet hadde 10 sekunder på oss og vi var inne blant motorsyklene. Veien ble smalere og to politimotorsykler var svært nær oss. Chris Froome rykket, og jeg fulgte ham. Så stoppet det opp foran meg og jeg havnet i bakken, sier Nibali.

Nibali ute av Tour de France

Nibali kjempet seg tilbake etter krasjen og fullførte etappen kun 13 sekunder bak etappevinner Geraint Thomas (Team Sky). Italieneren bryter rittet mens han ligger på en fjerdeplass sammenlagt.

Årets Milano-Sanremo-vinner Nibali er den tredje store favoritten til å reise hjem fra årets Tour de France med skade, etter at Richie Porte (BMC) sto av på etappe ni, og Rigoberto Urán (EF Education First) kastet inn håndkleet før etappe tolv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer