KOPIERER PIRATEN?: Vincenzo Nibali har store planer neste sesong. Både Alberto Contador og Cadel Evans har forsøkt dette, og mislyktes. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KOPIERER PIRATEN?: Vincenzo Nibali har store planer neste sesong. Både Alberto Contador og Cadel Evans har forsøkt dette, og mislyktes. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Nibali vil gjøre noe kun sju legender har maktet

Det har ikke skjedd siden 1998.

(procycling.no): I sykkelhistorien har kun sju mann klart å vinne Tour de France og Giro d´Italia i én om samme sesong:

• LIVE: Her følger du alle Tour de France-etapper DIREKTE!

Fausto Coppi (1949 og 1952), Jacque Anquetil (1964), Eddy Merckx (1970, 1972, 1974), Bernard Hinault (1982, 1985), Stephen Roche (1987), Miguel Indurain (1992, 1993) og Marco Pantani (1998).

Sju legender i sykkelsporten.

I moderne tider gikk Lance Armstrong konsekvent for Tour de France, mens ryttere som Alberto Contador, Andy Schleck, Chris Froome, Cadel Evans og Bradley Wiggins, for å nevne noen, ikke har vært i stand til det.

Cruiser mot seier i Paris Vincenzo Nibali ligger an til å ta en overlegen seier i årets Tour de France. Det skjer da etter at både Contador og Froome har forlatt rittet.

Les også: - De andre ser ut til å bry seg om plassene bak Nibali

Det hindrer ikke 29-åringen fra Messina i å drømme. Han har allerede nevnt det før i sesongen, men gjentok budskapet om å gå for dobbelen i 2015-sesongen.

- Jeg syklet begge rittene tidligere, da jeg var yngre - men nå er jeg mye mer moden psykisk, fortalte Nibali til pressen i Risoul etter å ha syklet inn til andreplass bak Rafal Majka på den avsluttende etappen i Alpene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Evans forsøkte, ble avkledd Målsettingen er for så vidt greit å uttale, men svært vanskelig å gjennomføre.

Det er for eksempel vrient å dope seg like fritt som noen av «legendende» (fyll inn ordet som passer) på listen over kunne gjøre. I dagens sykkelsport tenker man også annerledes rundt formtopping og delmål i løpet av sesong.

I etterkant av Giro d´Italia har man gjerne litt over én måned til Tour de France starter. Fire uker er i underkant når det gjelder å restituere seg fullt ut etter et treukersritt man kjemper helt i toppen av.

BMC-kapteinen Evans er blant rytterne som har forsøkt, men han har blitt fullstendig avkledd under touren i etterkant av giroen.

Spurt om Ferrari-kobling Selv å vinne touren og vueltaen i samme sesong, er vrient. Det har kun Anquetil (1963) og Hinault (1978) maktet. Merckx (1973), Contador (2008) og Battaglin (1981) har tatt giro- og vueltadobbelen.

Contador gjorde et forsøk på bragden i 2011. Da gikk han til topps i Giro d´Italia og ble siden femtemann i touren.

I etterkant mistet han resultatene på grunn av clenbuterolsaken fra året i forveien.

Nibali har ingen sterke dopinganklager hengende over seg, men VG spurte Tour de France-lederen om hans tilknytning til dopinglegen Michele Ferrari og et bilde som angivelig viser de to sammen for noen år tilbake under lørdagens pressekonferanse:

- Jeg har aldri møtt ham personlig, svarte Nibali på italiensk.

- Jeg har hørt folk snakke om han og at noen har beskyldt meg for å ha samarbeidet med ham tidligere. De sa at det fantes fotografier av meg og ham, holdende på en stoppeklokke. Det stammer år tilbake i tid, etter at Ivano Fanini (lageier i Amore e Vita) fortalte det til en italiensk journalist. Jeg tok rettslige skritt og det dro ut i lang tid, men de ba meg til slutt droppe det, fordi jeg hadde rett. Det var bare beskyldninger, og det fantes ingen bilder. Jeg tror det var fra 2008 eller 2009, svarte Nibali.

Vil snakke med Vinokourov Enn så lenge dukker han altså unna de tøffeste dopingspørsmålene.

Sørgelig nok vil de nok komme til overflaten igjen om han skulle oppfylle drømmen og bane vei inn i legendeklubben på sju:

- Målet mitt neste år kan godt bli å kjøre både giroen og touren, men jeg må snakke med laget mitt først. Når vi avslutter sesongen, starter vi den nye med blanke ark. Men jeg ser ikke bort ifra at jeg prøver meg på begge neste år, avslutter Nibali.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FIKK SPØRSMÅL OM DOPINGLEGE: Vincenzo Nibali har så langt et renere rulleblad enn konkurrent Alejandro Valverde. I går fikk italieneren også ubehagelige spørsmål av pressen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FIKK SPØRSMÅL OM DOPINGLEGE: Vincenzo Nibali har så langt et renere rulleblad enn konkurrent Alejandro Valverde. I går fikk italieneren også ubehagelige spørsmål av pressen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer