Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nibalis lag vurderer søksmål mot Tour de France

Vincenzo Nibalis lag vurderer søksmål etter at italieneren pådro seg brudd i en ryggvirvel på den tolvte etappen av årets Tour de France og måtte bryte.

TIL SAK: Vincenzo Nibali og Behrain-Merida vurderer å gå til sak mot Tour de France. Foto: NTB Scanpix
TIL SAK: Vincenzo Nibali og Behrain-Merida vurderer å gå til sak mot Tour de France. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bahrain-Merida-rytteren ble skadd etter å ha hektet styret i kamerareimen til en tilskuer fem kilometer før slutt på etappen opp til Alpe d'Huez.

Både Tour de France-sjef Christian Prudhomme og president David Lappartient i Det internasjonale sykkelforbundet har unnskyldt seg for hendelsen, men lagets advokater vurderer å ta juridiske skritt mot arrangøren ASO.

– De har unnskyldt seg og forsikret oss om at sikkerheten til rytterne vil forbedres i fremtiden, men for oss er det ikke nok. Vi har lidd enorm skade som lag, og det er ikke akseptabelt. Derfor ser advokatene våre på mulighetene for å ta juridiske skritt, sier lagsjef Brent Copeland til Cycling News.

Nibali har blitt fortalt å ta 15 dagers hvile etter skaden, men kan fremdeles rekke årets Vuelta a España og sykkel-VM i Innsbruck i september.

Italieneren vant Tour de France i 2014.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media