Nicki Bille dømt til fire måneders fengsel

DØMT: Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen ble dømt til fire måneders ubetinget fengsel i Københavns Byret fredagFoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
DØMT: Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen ble dømt til fire måneders ubetinget fengsel i Københavns Byret fredagFoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB ScanpixVis mer

I dag ble den tidligere Rosenborg-spissen, Nicki Bille Nielsen, dømt til fire måneders ubetinget fengsel i Danmark.

Nielsen var tiltalt for fem forhold, blant annet våpentrusler, vold, trusler og oppbevaring av narkotika.

- Jeg har gjort mange feil. Det har vært mange «wake up calls». Helt siden jeg ble forsøkt myrdet i min egen leilighet har jeg lagt om livet mitt. Det vil være ergerlig om de samme myndigheter som nå forsøker å hjelpe meg, sender meg i fengsel, sa Bille Nielsen i sin avslutningskommentar før retten trakk seg tilbake.

I forkant av domsavsigelsen ble det spekulert i om Nielsen kunne slippe med betinget fengsel, men ifølge den danske avisa BT, var ikke det et alternativ for dommeren.

- Vi har vurdert om straffen skal være betinget eller om du kunne få samfunnstjeneste, men du er straffet to ganger tidligere, så du er ikke i en situasjon der straffen kan bli betinget, sa dommeren ifølge BT.

I tillegg til fengselsstraffen, ble Nielsen dømt til å betale erstatning på henholdsvis 3000 og 55000 kroner til en dørvakt han er dømt for å ha slått, og en sykepleier han er dømt for å ha truet.

Nielsen anket begge disse to punktene, inkludert straffansvaret, etter en kort betenkningstid, skriver BT.