ENIGE: Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun og Nicki Bille Nielsens agent Nikola Juric kommer her ut av møterommet i ettermiddag. Etter det Dagbladet forstår er de akkurat blitt enige om at den danske spissen får bli i klubben. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
ENIGE: Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun og Nicki Bille Nielsens agent Nikola Juric kommer her ut av møterommet i ettermiddag. Etter det Dagbladet forstår er de akkurat blitt enige om at den danske spissen får bli i klubben. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Nicki Bille får bli i Rosenborg etter biteepisoden

Avgjort i ettermiddag.

(Dagbladet): Etter flere dager med møter ble Nicki Bille Nielsens agent Nikola Juric enig med Rosenborg i ettermiddag.

Etter det Dagbladet forstår, får 26-årige Nielsen fortsette på Lerkendal. Det bekrefter kilder fra flere hold.

Spissen med tre landskamper og ett mål for Danmark fortsetter altså sin fireårskontrakt hos trønderne. Han fryktet at Rosenborg skulle terminere kontakten.

Agent Juric var i møte med klubben både i går ettermiddag og i formiddag. Etter dagens første møte ga han Rosenborg en deadline til klokka 13 med å bestemme seg.

Tommelen opp Sportslig leder Erik Hoftun og organisasjonssjef Trond Alstad behøvde selvsagt ikke høre på agenten, men slik Dagbladet forstår, tok de en avgjørelse og bestemte altså at Nielsen får fortsette.

Hoftun, Alstad og Juric forlot møtet i Hoftuns bil etter møtet. Ingen av dem hadde mye å melde om det som hadde foregått i møterommet på «Brakka».

- Ingen kommentar. Det må vente til i kveld, sa agent Juric til Dagbladet idet han forlot møtet.

- Kan ikke si noe. Ikke nå, sa Erik Hoftun.
Slik Dagbladet forstår det, ønsker Rosenborg å informere Nielsen selv om beslutningen før de går ut i media.

Videoer i Bille favør De er også nøye med å påpeke at de skal spille cupkamp mot Orkla i dag, og at de ikke ønsker at beslutningen skal overskygge oppladningen til matchen mot Nils Arne Eggens lag.

Dagbladet har nå sett to videoer av hendelsen i København, og de underbygger Nielsens versjon om at han ikke gjorde motstand mot politiet.

- Fortsett å filme! Fortsett å filme det de gjør mot meg. Jeg gjør ingenting, skriker Nielsen i videoen mens han blir holdt av politifolkene.

26-åringen blir også sprayet i ansiktet med pepperspray ved to anledninger av en politimann. Betjenten forsøker også å spraye Billes kamerat - som filmet hendelsen - med peppersprayen.

Visepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen i København-politiet sa til Dagbladet i går at det er usikkert om de vil ta ut tiltale i saken.

Skuffet Bille Bakgrunnen er pågripelsen i København sentrum natt til langfredag, som resulterte i en voldssiktelse. Episoden er ikke Bille Nielsens første kontrovers som RBK-spiller, i september i fjor tilbrakte han ei trondheimsnatt i fyllearresten.

Dansken har ikke fått trene med sine lagkamerater de siste dagene, og var ikke i RBKs tropp som møter Orkla i cupen i kveld.

Agent Juric opplyste til Dagbladet tidligere i dag at spissen har vært skuffet over behandlingen fra klubben, og at han forventer en beklagelse dersom han får fortsette, noe han altså får.

Uavhengig av RBKs beslutning behandles saken videre hos København-politiet.

- Status er at han er siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Så vil den videre etterforskningen vise om saken skal gå til juridisk vurdering, og der blir spørsmålet om det er grunnlag for å reise tiltale, sa visepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen til Dagbladet i går.

VENTET UTENFOR: Nicki Bille Nielsen ventet utenfor gjerdet til Lerkendal i går middag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VENTET UTENFOR: Nicki Bille Nielsen ventet utenfor gjerdet til Lerkendal i går middag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer