USIKKER FRAMTID: Nicki Bille Nielsen har anklager mot seg i Danmark, og RBK jobber videre med å innbringe alle fakta i saken. Foto: Ole Morten Melgård
USIKKER FRAMTID: Nicki Bille Nielsen har anklager mot seg i Danmark, og RBK jobber videre med å innbringe alle fakta i saken. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Nicki Bille mister trolig også RBKs cupkamp

Spissen ikke på trening i dag.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsen er heller ikke i dag med på Rosenborgs trening i Trondheim. Det bekrefter klubbens pressekontakt Harald Pedersen overfor Dagbladet.

- Han holder seg hjemme i Trondheim, sier Pedersen.

Kilder sier til Dagbladet at Nicki Bille Nielsen - som sto over møtet med Bodø/Glimt andre påskedag etter å ha blitt innbrakt av dansk politi i påskeuka - neppe blir å se på banen når laget spiller cupkamp mot Orkla torsdag kveld.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Pedersen til Dagbladet.

- Men ingen avgjørelse er fattet rundt Billes situasjon. Vi er langt, langt unna, sier han.

Møter i hele dag Det har vært langvarige møter i Rosenborg de siste dagene, og en beslutning om den omstridte spissens framtid var ventet å komme raskt. Men nå kan det trekke ut:

Adressa melder i dag at Nielsen «holdes hjemme på ubestemt tid». I saken framgår det at det er klubben selv som har bedt Bille ta treningspause, mens han selv vil være med laget.

I en sms til Dagbladet skriver organisasjonssjef Trond Alstad:

«Vi jobber videre med saken i dag. Sitter i møter i hele dag.»

Usikker på juridisk status - Hva betyr det, Harald Pedersen?

- Vi har ingen tidshorisont. Rosenborg er nå i en fase hvor det handler om å skaffe all mulig info, og få orden på hvilken status denne saken faktisk har i Danmark, sier Pedersen.

- Vi har for eksempel fortsatt ikke fått bekreftet hvorvidt han faktisk er siktet i Danmark, eller hva statusen der formelt vil bli.

- Vil Nicki Bille Nielsen bli innkalt til nye samtaler i løpet av onsdagen?

- Foreløpig er ikke det planen, svarer Pedersen.