TIDLIGERE ROSENBORG-SPILLER:  Nicki Bille Nielsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIDLIGERE ROSENBORG-SPILLER: Nicki Bille Nielsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nicki Bille raser: - De ropte noe som var mer personlig enn horesønn

Snakker ut.

(Dagbladet): Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen (27) havnet på ny i overskriftene i begynnelsen av september. Han kom angivelig med trusler mot en tilskuer, og fikk advarsel av dommeren. I dag snakker han ut om episoden i den danske avisa Ekstra Bladet.

- Det ble ropt noen utrolig stygge ting mot meg og min familie. Det var mer personlig enn horesønn, sier den nåværende Esbjerg-spilleren.

Det var i cupkampen mot Stige har situasjonen kom ut av kontroll. Hjemmelagets fans hadde bestemt seg for «å ta» Nicki Bille. Til slutt ble han så forbannet at han ropte tilbake:

- Du tør ikke å komme ned på banen og si det igjen.

Angriperen kom i såpass ubalanse at han lot seg bytte ut og ble eskortert i garderoben av folk fra Esbjerg. For første gang går han i detaljer om det danske aviser omtaler som «balladen».

- Hyggelig opplevelse - Det var en cupkamp mot et lag fra nivå to. Mine forventninger til kampen var egentlig bare å gå ut og ha en hyggelig opplevelse.

Bille fortsetter:

- Det ble ropt noen utrolig stygge ting mot meg og min familie. Fordi folk sto så tett på - de sto bare rundt banen - så ble det for mye. Straks jeg hadde ballen ble det ropt stygge ting. Derfor var det best at jeg gikk ut før jeg ble altfor sint.

Nicki Bille nekter for at han var klar for å slåss, slik han mener det er blitt framstilt:

- I mange år har jeg fått ropt horesønn, eller hva det måtte være, etter meg. Det er til å takle. Dette var mer personlig enn horesønn, sier han.

Bekrefter Når Ekstra Bladet spør trenervikar Michael Pedersen om tilropene gikk på modellkjæresten Lykke May, nikker han bekreftende.

- Hvis folk ikke forstår hvorfor det ble gått over mine grenser, så lever jeg fint med ikke å gå i detaljer.

Dansken bemerket seg også da han spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014. Han ble kastet i arresten etter en rabiat opptreden på baren Three Lions.

Videre - mens han fortsatt var Rosenborg-spiller - ble han lagt i bakken av politiet i København. Han sparket til en parkeringsautomat, beit en betjent - og fikk 60 dagers betinget fengsel.

Etter Rosenborg gikk ferden til Evian i Frankrike. Nå er han tilbake i Danmark og Esbjerg. Og det går altså ikke helt stille for seg, der heller ...