Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicki Bille snakker ut om vanskelig tid

- Når jeg drikker har jeg vanskelig for å styre temperamentet mitt, det er der det går galt for meg, sier han.

ANKET DOM: Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille ankommer Københavns Byret, der han var tiltalt for blant annet å ha truet en sykepleier. Han har seinere anket dommen han fikk. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
ANKET DOM: Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille ankommer Københavns Byret, der han var tiltalt for blant annet å ha truet en sykepleier. Han har seinere anket dommen han fikk. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix Vis mer

Den danske fotballstjerna Nicki Bille Nielsen (31) skaper ofte overskrifter både i hjemlandet og utenfor Danmarks grenser.

Den skandaleombruste dansken har fått mer oppmerksomhet for det han har gjort utenfor banen enn det han har levert på den.

Det toppet seg like før jul i fjor da han ble skutt med hagle i sitt eget hjem i København. Dager før skyteepisoden var Nicki Bille Nielsen involvert i en voldshendelse utenfor en nattklubb.

I april ble han også dømt til fire måneders ubetinget fengsel - etter å ha vært tiltalt for fem forhold – inkludert våpentrusler, kokainbesittelse og vold mot en dørvakt på byen.

I oktober fortalte han i en video på Instagram at han har lagt alkoholen på hylla, og nå forteller han i et lengre intervju at det er alkoholen som har vært problemet hans opp gjennom åra.

- Når jeg drikker har jeg vanskelig for å styre temperamentet mitt, det er der det går galt for meg. Alt det dumme jeg har gjort, har alltid vært i forbindelse med at jeg har vært full. Derfor er det idioti at jeg ikke har gjort noe med det ennå, sier en åpenhjertig Nicki Bille Nielsen til Euroman, gjengitt av danske BT.

- Ond spiral

Alkoholproblemene startet for alvor sommeren 2018, ifølge ham selv. Da hadde han vendt hjem til Danmark og klubben Lyngby, for første gang på mange år etter å ha hatt et kort opphold i Esbjerg i 2015.

Det var vanskelig å komme hjem.

- Så da jeg kom til Danmark, var det akkurat som om jeg skulle ha alt på én gang, alt det jeg hadde gått glipp av i alle de åra. Jeg ble bare fanget i det med det samme, og så ble det en ond spiral, fordi jeg deretter brukte alkoholen for å komme meg bort fra nedturen jeg plutselig fikk, sier han.

Nicki Bille har også blitt dømt for å true en sykepleierske på livet, en dom han har anket. Det går stadig utover andre mennesker når han drikker.

- Problemet starter så fort det er alkohol involvert. Når jeg er så full at jeg ikke tenker, er alt likegyldig, men jeg vet at hvis jeg var ved mine fulle fem, så ville jeg aldri gjort slike idiotiske ting, sier Nicki Bille Nielsen.

OPPRØRT MOR: Da den fire år gamle sønnen Stryler fikk servert alkohol, ble moren svært opprørt. Hun synes ikke restauranten tok hendelsen på alvor. Video: CNN Vis mer

Fikk sparken

31-åringen er for øyeblikket klubbløs, etter at han fikk sparken i den danske fjerdedivisjonsklubben Ishøy IF, da han ikke møtte opp på trening i slutten av november.

- Vi har dags dato valgt å opphøre samarbeidet med Nicki Bille på grunn av manglende stabilitet, sa sportssjef Murat Kutuk på klubbens Facebook-side.

Dansken var som kjent innom Rosenborg i 2013/14-sesongen, etter et lengre opphold i spansk fotball, deriblant Villarreal. Seinere har han spilt i Frankrike, Polen og Hellas.

Han har totalt tre landskamper for Danmark og sier han drømmer om å returnere som profesjonell fotballspiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media