Nicki Bille solgt til fransk klubb

Flytter umiddelbart.

SOLGT: Nicki Bille Nielsen har vært både populær og kontroversiell i Rosenborg etter at han kom til Trondheim foran fjorårssesongen. Nå er han solgt videre til franske Evian. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
SOLGT: Nicki Bille Nielsen har vært både populær og kontroversiell i Rosenborg etter at han kom til Trondheim foran fjorårssesongen. Nå er han solgt videre til franske Evian. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danske Nicki Bille Nielsen er solgt til franske Evian, melder Rosenborg på sine nettsider.

Klubben skriver at kontrakten er undertegnet og at den trer i kraft umiddelbart. Evian ble nummer 14 i Ligue 1 sist sesong.

Nicki Bille Nielsen kom til Rosenborg foran 2013-sesongen. På 50 obligatoriske kamper har han scoret 24 mål.

Utenfor banen har han vært involvert i noen kontroversielle episoder. I fjor høst tilbrakte dansken en natt i fyllearresten i Trondheim. Sist uke tok politiet i København ut tiltale mot Bille for vold mot en tjenestemann etter en episoden i påsken i år.

Bille fortalte samme dag at han hadde visst om tiltalen i noen uker, og at det ikke påvirket ham.

- Som andre salg Rosenborgs  daglige leder Tove Moe Dyrhaug sa da til Dagbladet at klubben ikke hadde avgjort hvordan de ville forholde seg til en eventuell dom mot spissen sin.

Nå slipper de å forholde seg til det i det hele tatt. Bille flytter til Frankrike før saken kommer opp for retten. Moe Dyrhaug sier imidlertid at salget ikke har noe med den pågående saken mot Bille Nielsen å gjøre.

- Nei, dette salget er som alle andre kjøp og salg av spillere. Vi har som policy i Rosenborg at spillere skal få gå videre, sier hun til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere overgangssummen utover at Rosenborg er fornøyd med den prisen de har fått.

- Til det beste Sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg, sier til Aftenposten at det var til det beste at Nicki Bille Nielsen nå flytter til Frankrike.

- Nickis tid i RBK har inneholdt mye forskjellig. Og han har hatt sine utfordringer utenfor bannen. Da det kom en interessert klubb, så var det til det beste, sier Hoftun.

Samtidig sier han at Rosenborg mister en attraksjon.

- Nicki har jo vært en fargeklatt i klubben, og han har skapt stor interesse for klubben blant veldig mange, egentlig. Han har levert bra på banen i perioder og vært et friskt pust som etter hvert har gjort ham til en profil. Så på en måte er det litt synd, han er en fantastisk fin gutt, men nå ble det naturlig at veiene våre skiltes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer