OMSTRIDT: Nicki Bille Nielsen hadde en stormfull tid i Rosenborg. Hendelsen i København rundt påsketider i fjor ga klubben mye hodebry. Foto: Ole Morten Melgård
OMSTRIDT: Nicki Bille Nielsen hadde en stormfull tid i Rosenborg. Hendelsen i København rundt påsketider i fjor ga klubben mye hodebry. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Nicki Bille tiltalt for politibitt: Møter i retten på torsdag

Strafferamme på åtte års fengsel.

(Dagbladet): Det var natt til 18. april i fjor at den daværende Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen ble anholdt av politiet i København. Et drøyt år seinere kommer saken opp for København byrett. Ifølge Ekstra Bladet er tiltalen tredelt:

• Nielsen utviste, ifølge politiets etterforskning, støyende og voldelig atferd da han skrek høyt og sparket til en sykkel og en parkeringsautomat i København sentrum.

• Nielsen skal ha motsatt seg arrest ved å spenne kroppen og stritte imot da han skulle bli iført håndjern.

• Han er tiltalt for å ha bitt en politibetjent i armen inne i politibilen på vei til stasjonen etter pågripelsen.

Det er det siste punktet i tiltalen som er det mest alvorlige:

Ifølge Ekstra Bladet er strafferammen for denne forseelsen åtte års fengsel. Førstkommende torsdag skal Nielsen selv møte i retten i København for å forklare seg om hendelsen, melder avisa.

En betenkt Rosenborg-ledelse lot den skandalebefengte danske spissen få bli i klubben i fjor vår, men da Evian kom på banen sommeren 2014, dro han til Frankrike.

Der har han heller ikke vært noen suksess. På 19 ligakamper står han med én scoring for det nedrykkstruede franske laget.