HJEM: Nicki Bille Nielsen returnerer til Danmark for å spille for Esbjerg. 27-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Foto: Esbjerg fB
HJEM: Nicki Bille Nielsen returnerer til Danmark for å spille for Esbjerg. 27-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Foto: Esbjerg fBVis mer

Nicki Billes nye sjef: - Selvfølgelig har vi gjort oss noen tanker

Klar for sin ellevte klubb på ti år.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsen rakk absolutt å gjøre et inntrykk på norsk fotball den perioden han var i Rosenborg.

Til tross for en rekke utenomsportslige hendelser, var dansken den mest populære spilleren hos den yngre fansen.

I fjor sommer ble 27-åringen solgt til franske Evian, etter halvannet år i Rosenborg.

11 klubber på ti år Ett år senere er Bille Nielsen nå klar for danske Esbjerg. Samtalene mellom den danske klubben og Evian så ut til å strande, men i går kom beskjeden om at klubbene var kommet til enighet om en pris på 2,9 millioner kroner.

Dermed er 27-åringen klar for sin ellevte klubb på ti år.

Esbjerg gleder seg stort over å ha signert Bille Nielsen, som står med tre landskamper for Danmark. Klubben omtaler det som «et kupp» at de greide å sikre seg Bille Nielsen.

Senest i april ble 27-åringen dømt til 60 dagers betinget fengsel etter en fuktig bytur, som endte med at han bet en politibetjent. 27-åringen slipper å sone, men må gjennomføre 80 timer samfunnstjeneste.

- Virker som en moden fyr Sportsdirektør i Esbjerg, Niels Erik Søndergaard, forteller at de naturlig nok har vært oppmerksomme på Bille Nielsens utenomsportslige episoder.

Mens dansken var i Rosenborg skapte han overskrifter ved blant annet å rive i stykker drakta si, havnet i fyllearresten i Trondheim og til sist biteepisoden i København.

Sportsdirektøren i Esbjerg sier at de har fått et inntrykk av at fotballspilleren har blitt mer moden.

- Såklart har vi gjort oss noen tanker om de sakene som har skjedd i hans tidligere klubber. Men gjennom de samtalene vi har hatt med Nicki, så han virker han som en fyr som har modnet veldig.

- Jeg vet selvfølgelig ikke hvordan han har vært tidligere, men jeg synes han virker som en svært moden og fin fyr. Det virker som om han har blitt klar over hva som har skjedd tidligere i karrieren hans, og er nå klar på at det er fotballen han skal fokusere på, sier sportsdirektøren i Esbjerg til danske BT.

Få karrieren på skinner Nicki Bille Nielsen har skrevet under en treårskontrakt med klubben. Søndegaard innrømmer at det måtte litt lokking til for å få 27-åringen til klubben, men han tror Bille Nielsen ble overbevist av sine nye lagkamerater.

- Det tror jeg har vært med på å få Nicki til å finne ut at Esbjerg er et bra sted å få ro, og et sted hvor han virkelig kan få karrieren på skinner igjen, sier sportsdirektøren.

Bille Nielsen blir blant andre lagkamerat med Mohammed Fellah og Magnus Lekven i klubben.