KARANTENE: Nicklas Bendtner får noen måneders pause fra landslaget som han kan bruke til å tenke seg litt om. Foto: REUTERS/Jens Noergaard Larsen/NTB Scanpix
KARANTENE: Nicklas Bendtner får noen måneders pause fra landslaget som han kan bruke til å tenke seg litt om. Foto: REUTERS/Jens Noergaard Larsen/NTB ScanpixVis mer

Nicklas Bendter utestenges fra landslaget

- Det gjør meg utrolig vondt og rammer meg veldig hardt.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner ble tatt for fyllekjøring natt til søndag. Promillen skal ha vært på rundt 1,5, og Bendtner risikerer fengselsstraff og en bot på tre millioner danske kroner. Nå meldes det at dansken også blir straffet ytterligere for sin oppførsel.

Det danske landslaget har nemlig besluttet å utestenge fotballspilleren i seks måneder etter fyllekjøringen. Han mister derfor flere landskamper.

«DBU (det danske fotballforbundet) har bedt Nicklas Bendtner nøye overveie hvorvidt han på et tidspunkt igjen vil kunne leve opp til forventingene som fotballforbundet og offentligheten med rette kan ha til ham som person og fotballspiller. DBU har i den forbindelse fortalt Nicklas Bendter at fotballforbundet forventer at han bruker det kommende halve året på disse overveielsene», skriver DBU i en pressemelding, ifølge Ekstra Bladet.

Verste som kan skje - Det gjør meg utrolig vondt og rammer meg veldig hardt at DBU har valgt å sette meg utenfor landslaget i et halvt år, sier han i ifølge NTB i en pressemelding. - Dette er det verste som kan skje for en fotballspiller. Jeg vil samtidig understreke at jeg fullt ut respekterer DBUs beslutning, og jeg vil arbeide hardt for å komme tilbake på landslaget jeg elsker så raskt som mulig.
Nicklas Bendter risikerer også å bli kastet ut av Juventus etter fyllekjøringen.

Dansken mister blant annet landskampen mot Armenia 11. juni og møtet med Polen 14. august.