GOD NOK I NORGE: Nicklas Bendtner (tv) har vært ganske middels i Rosenborg og ikke levert det han ble kjøpt for å gjøre. Mot Kristiansund hadde han sine lysende øyeblikk, scoret to mål og serverte kamerat Milan Jevtovic en ferdigscoret målgivende pasning. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GOD NOK I NORGE: Nicklas Bendtner (tv) har vært ganske middels i Rosenborg og ikke levert det han ble kjøpt for å gjøre. Mot Kristiansund hadde han sine lysende øyeblikk, scoret to mål og serverte kamerat Milan Jevtovic en ferdigscoret målgivende pasning. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Rosenborg-Kristiansund

Nicklas Bendtner er inntil videre en helt ålreit Eliteseriespiller. Det er det mange som er

Rosenborg investerte ikke i Nicklas Bendtner først og fremst for å vinne Eliteserien. Men sånn kan det fort bli.

Rosenborg-Kristiansund 4-1(2-0)

DET VAR IKKE en strålende internasjonal spiller som scoret to og leverte en ferdigscoret målgivende pasning da Rosenborg trengte en oppmuntring. Det var Nicklas Bendtner. Kjøpt og betalt for å utgjøre den forskjellen Rosenborg mente de trengte i Europa. Hentet for å utgjøre forskjellen mellom den norske andedammen og et internasjonalt gruppespill. Men inntil videre er ikke Nicklas Bendtner mer eller bedre enn Pål Andre Helland og andre spillere med kvaliteter til å trylle, skape øyeblikk og dominere i Eliteserien.

Mest sannsynlig fordi det er det som er nivået.

LURER DU PÅ om Rosenborg evner å svelge unna store skuffelser, ikke lur mer. Svaret er ja. De vet hvordan de håndterer nedturer i Trondheim. Og godt er det for klubben som er nødt til å vinne seriegull nummer tjuefem for å kunne være sånn passe fornøyd med 2017.

Skal Rosenborg være Rosenborg er det nemlig ingen vei utenom.

De er nødt til å være best i Norge.

ROSENBORG ER EN ærlig klubb og organisasjon, de vet de ikke er der de en gang var i det internasjonale hierarkiet, de vet de ikke er gode nok for Champions League. Mest sannsynlig, fordi trekningen ikke kunne vært verre (Ajax i play off), er de ikke gode nok for Europa League heller. Og selv om det var mange som hang med hodet etter Celtic-nedturen onsdag kveld, spillerne og trener Kåre Ingebrigtsen både ser og innrømmer lagets begrensninger utenfor den norske andedammen.

Men de gir seg ikke.

Det er drømmen om Europa som driver klubben.

DERFOR MÅ ROSENBORG vinne i Norge. Bare seriegull åpner døra for kvalifiseringen til Champions League. Det er der lista ligger. Det er det som virkelig pirrer på Lerkendal. Og fordi alt annet knapt er til å leve med kan ikke Rosenborg tillate seg for mange feilskjær.

Da Kristiansund reduserte til 1-2 og plutselig så ut som et så du hvorfor Rosenborg er best.

KRISTIANSUND PÅ LERKENDAL, selv om de snudde 0-2 til 3-2 og var nær ved å vinne alle poengene på hjemmebane for en drøy måned siden (RBK utliknet til 3-3) skal være tre RBK-poeng alle dager. Så stor er forskjellen på en fersking og Norges beste fotballag. Så storforskjellen være. Og derfor, hvis den erklærte nasjonale målsettingen er å kunne fortsette å tro på Europa, var det en smule betryggende å se hvordan Rosenborg ristet av seg Kristiansunds gode periode etter pause, tok tak i seg sjøl, produserte gode angrep, skapte sjanser og scoret mål.

Det hjelper ikke norsk toppfotball i år.

Men jo større forskjellen på topp og bunn blir på sikt, kan hende vi klarer å bli enige om gjøre noe med seriesystemet også, jo bedre vil det være.

ROSENBORG ER ÅTTE poeng klare av Sarpsborg og ti poeng foran Molde med en kamp mer spilt. Det er betryggende og hjelper (litt) på Europa-skuffelsen. Det er det som kalles stø kurs mot enda en mulighet for Champions League. Men det er fortsatt 36 poeng igjen å spille om - hvilket er veldig mange poeng - og allerede lørdag om en uke spilles Molde-Rosenborg på Aker Stadion.

Vinner Molde i Tromsø (søndag) kan vi kalle det en liten seriefinale.

Slår Molde Rosenborg også kan vi begynne å si det er spennende igjen.