RETT I KOPPEN:  Jack Nicklaus slo til med en hole-in-one dagen før Masters-alvoret starter på Augusta. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
RETT I KOPPEN: Jack Nicklaus slo til med en hole-in-one dagen før Masters-alvoret starter på Augusta. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFPVis mer

Nicklaus (75) klinte til med sin første hole-in-one på Augusta

Dagen før Masters starter.

75 år gamle Jack Nicklaus beviste onsdag at fremdeles vet hvordan han svinger golfkølla. På hull fire under par 3-turneringen sørget han for elektrisk stemning dagen før Masters-alvoret starter.

Han har vunnet Masters hele seks ganger, men i løpet av sin lange og innholdsrike karriere maktet han aldri å gjøre hole-in-one på den berømte golfbanen Augusta National. Onsdag satte legenden med 18 majorseirer en stopper for den statistikken.

På hull fire slo han ballen litt forbi hullet før den skrudde tilbake i hullet til stor glede for de frammøtte tilskuerne. Nicklaus feiret ved å kaste seg rundt halsen på de tidligere storspillerne Gary Player og Ben Crenshaw.

- Jeg har aldri fått hole-in-one på Augusta. På fjerde hull hadde jeg rundt 110 meter til pinnen og en liten bris imot. Jeg hadde faktisk to andre slag som også var på kanten av hullet. Totalt gikk det ikke veldig bra, men vi hadde det moro, sa Nicklaus.

Show Par 3-turneringen er en show-konkurranse dagen før majorturneringen Masters starter. Spillerne senker skuldrene og flere bruker caddyer som er langt mer kjent for andre ting enn golf. Verdensener Rory McIlroy hadde for eksempel ett av medlemmene i popgruppen One Direction på bagen.

I tillegg til Nicklaus, fant også Mathias Dominguez fra Chile og colombianske Camilo Villegas veien til koppen på ett slag på det fjerde hullet. Sistnevnte gjentok bedriften på det åttende hullet.

Trevor Immelmans var ikke dårligere på hull fem, og dermed ble det totalt fem hole-in-one i løpet av den morsomme konkurransen onsdag. Det er like mange som i rekordåret 2002.

Flight Torsdag kveld norsk tid slår de første gruppene ut på den vakre banen i delstaten Georgia. Da starter årets kanskje største høydepunkt for dem som liker golf.

Av de mest interessante flightene finner vi Tiger Woods sammen med Jimmy Walker og Jamie Donaldson på nest siste utslagstid. I flighten deretter følger storspillerne Jason Day, Rickie Fowler og Sergio Garcia. Alle tre med seiersambisjoner på Augusta.

Den kanskje aller største favoritten, amerikanske Bubba Watson, spiller sammen med engelske Justin Rose og sørkoreaneren Gunn Yang. Watson har vunnet turneringen to av de siste tre årene.

(NTB)