Nico (19) har bare ett bein. Det stopper ham ikke fra å herje på fotballbanen

- Gang på gang overrasker jeg meg selv.

(Dagbladet): Nico Calabria (19) fra Indianapolis i USA ble født med bare ett bein.

Likevel har handikappet hans aldri stoppet ham fra å være minst like aktiv som andre barn.

Som liten gutt prøvde han en rekke idretter, som turning, skøyter og basketball. Men det viste seg raskt at det var fotball som lå hans hjerte aller nærmest.

Overrasket over egen prestasjon Til tross for at sporten krever talent først og fremst i beina, viste 19-åringen tidlig talent på fotballbanen, og fikk plass på ungdomsskolens fotballag, der han scoret et mål så imponerende at det gikk verden rundt på Youtube.

- Familien min har alltid vært atletisk. Så jeg har alltid bare prøvd å passe inn og aldri tenkt over at det var noe unormalt ved det jeg gjorde, sier Calabria i et intervju med Mashable.

Nå spiller 19-åringen på USAs fotballandslag for amputerte, og skal være med å kjempe om pokalen i verdensmesterskapet, som finner sted i Mexico senere i år.

- Gang på gang overrasker jeg meg selv over det nivået jeg har prestert å konkurrere på, sier han til Mashable.

Vil inspirere andre Powerade har i samarbeid med Calabria nå laget en minidokumentar om hans inspirerende historie.

Den viser en rekke videoopptak av Calabria fra han var liten gutt til nå. Se videoen øverst i saken.

Minidokumentaren ble vist på Kicking + Screening Soccer Film Festival i New York torsdag, og skal senere bli del av en internasjonal reklamekampanje for Powerade i forbindelse med fotball-VM.

- Jeg er beæret over å få ta del i dette og dele min historie. Mitt råd til andre er at din fysiske tilstand, kjønn eller hvor du er fra egentlig ikke betyr noe: Fotball kan samle alle og har nesten ingen grenser.

FOTBALLSTJERNE: Nico Calabria kommer fra en atletisk familie og har spilt fotball siden han var liten gutt. Nå skal han spille i fotball-VM for amputerte.
FOTBALLSTJERNE: Nico Calabria kommer fra en atletisk familie og har spilt fotball siden han var liten gutt. Nå skal han spille i fotball-VM for amputerte. Vis mer