FORNØYD: Nico Rosberg sikret seg nok en pole position i dag. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSON / NTB Scanpix
FORNØYD: Nico Rosberg sikret seg nok en pole position i dag. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSON / NTB ScanpixVis mer

Nico Rosberg sikret seg nok en pole position

Vant duell med erkerivalen.

Nico Rosberg vant duellen med lagkamerat og erkerival Lewis Hamilton om beste startposisjon i Canadas Grand Prix i formel 1.

Den tyske VM-lederen overrasket med bestetid på en bane de fleste trodde skulle favorisere Hamilton. Han sikret pole position på Gilles Villeneuve-banen for første gang, mens briten har vunnet kvalifiseringen der tre ganger.

To uker etter at Rosberg på kontroversielt vis vant kvalifiseringen i Monaco, noe som sørget for at den bitre rivaliseringen mellom de to Mercedes-førerne boblet til overflaten, var han rett og slett best.

28-åringen kjørte kontrollert og metodisk inn til bestetid nesten åtte hundredels sekund foran Hamilton. Briten var best på trening og i de første kvalifiseringsrundene, men Rosberg kjørte fortest da det gjaldt.

- Det var en fantastisk dag. Det er storartet at det lyktes, sa Rosberg.

Det ga ham beste startspor for annen gang på rad, for tredje gang i år og for sjuende gang i karrieren. Han jakter søndag på sin sjette seier.

Regjerende verdensmester Sebastian Vettel i Red Bull fikk en opptur med tredje beste kvalifiseringstid, foran finske Valtteri Bottas og hans Williams-lagkamerat Felipe Massa.

- Jeg var villig til å risikere mer i dag, og det betalte seg, sa Vettel.

(NTB)