Nicolai (11) skal prøvespille for Liverpool

Får drømmesjansen.

(Dagbladet): Om elleve år gamle Nicolai Hauge lykkes på fotballbanen er tidlig å si, men at den lovende Ull/Kisa-spilleren får drømmesjansen i påsken, er hevet over enhver tvil.

Etter å ha sett Nicolai på video, ble Liverpool-speiderne såpass imponerte av unggutten at de begynte å følge ham tettere. Det de så var nok til at talentutviklerne i den engelske storklubben ville se nærmere på ham.

I desember ble han invitert på prøvespill hos den mektige klubben på Anfield. I påsken reiser Nicolai og faren Alexander til Liverpool for å vise seg fram.

- Han gleder seg enorm til oppholdet, selv om han gruer seg litt også. Han er kanskje mest spent på nivået til de andre gutta, sier Alexander Hauge til Dagbladet.

Kontrakt er ikke målet
Nicolai er invitert ned med tanke på å se om han er god nok for en akademiplass i Liverpool. Det vil i så fall innebære at Nicolai må flytte dit for å få være med på opplegget.

Men pappa Alexander forteller at det ikke er akademikontrakt som er målet med reisen.

- I utgangspunktet er dette en prosess der han skal lære, men det er jo en stor motivasjonsfaktor for Nicolai. Vi reiser sammen og skal bo på akademiet til Liverpool. Jeg er stolt på hans vegne, og tror det blir et lærerikt opphold for ham, sier Hauge.

Suarez favoritt
Som en av få unggutter fra Norge har ikke Nicolai et favorittlag fra England. Favorittspilleren hans er den brasilianske Barcelona-stjernen Neymar, men det er likevel én Liverpool-helt Nicolai har lagt spesielt merke til.

- Jeg liker veldig godt spillestilen til Suarez, sier han, og er kanskje ikke så ulik i spillestilen selv.

- Nicolai har en meget aggressiv og oppofrende spillestil, sier trener for Ull/Kisas gutter 11-lag, Kjetil Haga.