ROTEN TIL ALT ONDT: Denne gesten fikk både FA, WBA og klubbens sponsor Zoopla til å se rødt. Nå har Nicolas Anelka avbrutt kontrakten med West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
ROTEN TIL ALT ONDT: Denne gesten fikk både FA, WBA og klubbens sponsor Zoopla til å se rødt. Nå har Nicolas Anelka avbrutt kontrakten med West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTONVis mer

Nicolas Anelka hevder han har brutt kontrakten med West Bromwich

Klubben benekter påstandene.

(Dagbladet): Nicolas Anelka hevder han har avbrutt kontrakten med sin arbeidsgiver West Bromwich Albion.

Det skriver franskmannen, som attpåtil har bursdag i dag, på sin Twitter-konto.

SLÅR TILBAKE: Denne meldingen var å lese på nettsidene til West Bromwich fredag kveld. Skjermdump: WBA.co.uk
SLÅR TILBAKE: Denne meldingen var å lese på nettsidene til West Bromwich fredag kveld. Skjermdump: WBA.co.uk Vis mer

- Etter å ha diskutert med klubben, ble det foreslått at jeg kunne komme tilbake til spillergruppa på visse betingelser. Disse betingelsene kunne jeg ikke akseptere fordi jeg vil beholde integriteten min. Jeg har derfor valgt å fristille meg selv fra kontrakten, skriver han.

Den kontrakten gikk i utgangspunktet ut til sommeren.

Men hvorvidt «kontraktsbruddet» er lovlig rent juridisk, gjenstår å se.

- Høyst uprofesjonelt For klubben har tatt til motmæle. I en kort kunngjøring på sine egne nettsider skriver West Bromwich følgende:

- Klubben bekrefter at det har foregått diskusjoner med Anelka og hans rådgivere etter hendelsen i desember. Etter at FA ble ferdige med saken, hadde klubben håpet å konkludere sin egen etterforskning av saken neste uke, heter det.

Meldingen fortsetter:

- Klubben merker seg Nicolas Anelkas kommentarer på Twitter i kveld (fredag). Klubben har derimot ikke mottatt noe formelt angående termineringen av Anelkas kontrakt, hverken fra ham eller hans rådgivere. Klubben anser det som høyst uprofesjonelt å legge ut en sånn kunngjøring på sosiale medier, og vil komme tilbake med mer når det måtte passe seg, skriver WBA.

Mistet sponsor Anelka soner for tida en karantene på fem kamper etter den mye omtalte quenelle-gesten han gjorde etter en scoring mot West Ham i romjula. Spissen ble også ilagt en bot på 800 000 kroner, samt pålagt å gjennomføre et slags utdanningsprogram.

Samtidig fant ikke FA noen grunn til å tro at 35-åringen mente å være antisemittisk.

Selv har han hele tida hevdet at han gjorde det for å støtte en komikervenn i Frankrike, og at det er en måte å uttryke avstand fra de konvensjonelle sosiale, politiske og økonomiske prinsippene i samfunnet.

I januar valgte også WBAs hovedsponsor, Zoopla, å trekke seg fra det som var tidenes sponsoravtale for klubben. Hovedgrunnen skal ha vært Anelkas gest, og det hjalp ikke at firmaets eier er jødisk.