Nielsen: - Ødegaard var forbannet fordi han ikke spilte på landslaget

Storspilte mot LSK.

SCORET TO: Tomålsscorer Martin Ødegaard jubler etter 2-0-målet i kamp mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst stadion.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SCORET TO: Tomålsscorer Martin Ødegaard jubler etter 2-0-målet i kamp mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

• Strømsgodset - Lillestrøm 2-1 (2-0)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard (15) scoret begge målene og var kampens store spiller i 2-1-seieren mot Lillestrøm på Marienlyst stadion.

Ødegaard scoret kampens første etter 21 minutter etter et fint raid - og  la på til 2-0 med en velplassert avslutning etter 41 minutter.

Lillestrøm hadde lite å by på foran de 7063 tilskuerne i Drammen, men fem minutter før slutt reduserte Frode Kippe til 2-1.

Ødegaard ble historisk og tidenes yngste til å spille i EM-kvalifiseringen da han kom inn som innbytter mot Bulgaria for snart ei uke siden.

- Jeg vet at Ødegaard var forbannet fordi han ikke spilte på landslaget, og forbannet fordi han bare fikk tretti minutter, men uansett så hadde jeg bestemt meg for at hvis han ikke startet mot Bulgaria, så skulle jeg bruke ham. Han har begynt å spille voksenfotball, sier Godset-trener David Nielsen til C More.

Men Ødegaard er ikke enig med treneren. På Twitter svarer 15-åringen:

- Jeg var verken skuffet eller forbanna med spilletiden jeg fikk på landslaget. Det var veldig stort for meg, og noe jeg ikke hadde regnet med.

Ropte på straffe Det var to tabellnaboer - nummer fire og fem - som møttes på Marienlyst stadion. Godset sto med tre kamper uten tap før LSK gjestet Drammen. Formkurven viste to seire og én uavgjort på de tre siste. LSKs kom rett fra to strake tap.

Det var LSK som fikk kampens første sjanse allerede i åpningsminuttene. Et frispark ble lempet inn i feltet og en LSK-spiller stusset videre, men der dukket Godset-keeper Adam Kwarasey opp og snappet ballen foran LSKs Simen Kind Mikalsen som stupte etter ballen.

- En bra kamp. Altså ... det hadde vi ikke sluppet inn målet hadde det vært perfekt. Vi står bra imot etter målet og vinner fortjent. Nå kan vi se framover på tabellen og glemme det som er bak oss, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Etter åtte minutter ville Strømsgodset ha straffespark da Øyvind Storflor falt inne i 16-meteren. Storflor dro seg forbi Bjørn Helge Riise før han falt i bakken. Storflor var tydelig frustrert og viste hva han mente om situasjonen.

Raid Hjemmelaget tok ledelsen etter 20 minutter ved Martin Ødegaard.

Ødegaard stjal ballen fra LSK-spiller Ohi Omoijuanfo på midtbanen, satte fart framover, og til slutt skrudde landslagsspilleren ballen i hjørnet bak keeper Arnold Origi fra 17 meter.

LSK slet med å spille seg til store sjanser i første omgang og i stedet viste Ødegaard seg fram på nytt.

Etter 40 minutter rullet hjemmelaget opp et fint angrep. Ballen endte hos Storflor på venstresida som slo et fint innlegg til Ødegaard på 11 meter. På vakkert vis la Ødegaard ballen opp i vinkelen til 2-0.

Til pause ledet Strømsgodset 2-0.

Akkurat som i første omgang slet LSK etter hvilen og det var hjemmelaget fra Drammen som styrte spillet. Lillestrøm skapte knapt en ordentlig målsjanse før det var spilt i 85 minutter og var heller aldri i nærheten av å true ledelsen til blåtrøyene.

Fem minutter før slutt dukket derimot Frode Kippe opp og reduserte til 2-1 etter et innlegg. Men til ingen nytte for gjestene.

Tre runder gjenstår av Tippeligaen 2014.

- Det er en kamp vi gjør mye feil, vi roter til mye for oss selv. Godset får mye overganger og er farlige. Det er ikke utfortjent at Godset vinner, sier LSK-kaptein Frode Kippe til C More.