Nielsen om matchvinner Storflor: - Klassespiller

Blir bare bedre og bedre, mener Godset-treneren.

- KLASSESPILLER: Øyvind Storflor ble matchvinner da Strømsgodset slo seriemester Molde søndag. - Klassespiller, sier David Nielsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- KLASSESPILLER: Øyvind Storflor ble matchvinner da Strømsgodset slo seriemester Molde søndag. - Klassespiller, sier David Nielsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Strømsgodset og Marienlyst er fortsatt en uslåelig kombinasjon på søndager. Også seriemester Molde kom til kort da Øyvind Storflor tok matchvinnerrollen i årets siste hjemmekamp.

Ikke siden 16. mai 2010 (1-3 mot Stabæk) har Strømsgodset tapt hjemme på en søndag. Årets tre hjemmetap, klubbens første siden 2011, kom alle i lørdagskamper. Tapet mot Molde for tre år siden kom på en torsdag.

- Jeg håper vi får mange søndagskamper neste år, sa Storflor til NTB etter at 34-åringens velkjente assistfot ble til matchvinnerfot med to dødballscoringer som sikret fjerdeplassen og garanterte europacupspill neste år.

Martin Ødegaard var involvert i forspillet til begge målene, men søndag overskygget en av klubbens veteraner det 15-årige stjerneskuddet. Storflor fylte 19 år dagen etter at Ødegaard ble født, og han feiret det første av sine seks seriegull før Ødegaard feiret sin første fødselsdag. Fortsatt er han ikke mett.

To år til Mens Ødegaards framtid er ett av høstens spenningsmomenter, trenger Strømsgodset-tilhengerne nemlig ikke å lure på hvordan det blir med Storflor.

- Jeg har kontrakt to år til, og jeg har ingen tanker om å slutte. Så lenge kroppen holder, tenker jeg å spille, sier han til NTB.

Fjerdeplass i eliteserien og tredje år på rad med europacupfotball er godkjent, men Storflor sikter høyere.

- Målet vårt er å bli bedre, og det betyr medalje. Vi mister keeperen vår, og det kan bli en del andre utskiftninger. Da er det viktig å sette en ny stall så raskt som mulig. I jakten på nye spillere kan det være viktig at europacup vinker i det fjerne. Det er godt å ha et stort mål på høsten neste år, sier han.

- Rett og slett en klassespiller, og det virker nesten som han blir bedre med årene, sier trener David Nielsen om den snart 35 år gamle trønderen.

God følelse Også etter sin store kveld fikk Storflor spørsmål om sin mest omtalte klubbkamerat. Han er ikke misunnelig på all oppmerksomheten Martin Ødegaard får.

- Det er bare bra at Martin tar det meste av trøkket, blunker han.

Søndag fikk iallfall Storflor sin del av oppmerksomheten, etter at han våkent var først på returen etter Nanas stolpeskudd i det 61. minutt og sju minutter senere skrudde et frispark over muren inn i nærmeste kryss.

- Jeg hadde en god følelse på det frisparket, og det ble et godt skudd, sa han etter å ha ordnet søndagsmoroa for klubbens tilhengere.

Strømsgodset har nå spilt 38 søndagskamper på Marienlyst siden det forrige tapet, og de 11 siste er vunnet.

(NTB)