Nielsen-scoring hjalp ikke Salzburg

Gikk på sjokktap i den østerrikske cupen.

SCORET TIL INGEN NYTTE: Håvard Nielsen kom på scoringslista, men det hjalp ikke Salzburg som gikk på en kjempesmell i cupen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SCORET TIL INGEN NYTTE: Håvard Nielsen kom på scoringslista, men det hjalp ikke Salzburg som gikk på en kjempesmell i cupen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Håvard Nielsen spilte fra start og skjøt Salzburg i ledelse, men det endte med sjokktap 1-2 mot Pasching i semifinalen i den østerrikske cupen.

Tittelforsvarer Salzburg var kjempefavoritt mot gjestene fra regional 2. divisjon, men serietoeren i eliteserien greide ikke å leve opp til sitt vanlige nivå og slet gjennom hele kampen.

Publikum så ut til å ha tatt seieren på forskudd, og bare 2726 av dem møtte opp til semifinalen. De så hjemmelaget gå gjennom første omgang nesten uten å skape sjanser.

Nielsen så ut til å ha forløst laget sitt da han scoret i det 48. minutt. Framspilt av Kevin Kampl la han ballen i lengste hjørne.

Valon Berisha måtte starte på benken tirsdag, men kom inn etter en time. Salzburg jaktet målet som ville punktert kampen, men Sadio Mané misset en kjempesjanse i det 68. minutt. Rett etterpå sto det 1-1, da Ivan Kovacek lurte sin motspiller og sendte ballen forbi keeper Eddie Gustafsson.

I det 79. minutt kom sjokk nummer to, da Daniel Kerschbaumer sendte i vei et skudd som endret retning på Christopher Dibon og lurte keeper.

Tross press i sluttminuttene greide ikke Salzburg å utligne, og Pasching er sensasjonelt klar for cupfinale i Wien 30. mai.

Motstander blir Ried eller serieleder Austria Wien, som møtes onsdag.

For Salzburg ble kvelden heltrist. Isaac Vorsah måtte nemlig ut med det som trolig er en korsbåndskade.

(NTB)