FRONTLINE: Kampsportsenteret på Majorstua produserer massevis av talentfulle utøvere Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Lovavdelingen behandlet varslingssaker:

NIF frikjenner Kampsportforbundet

Generalsekretæren glad for konklusjonen.

Publisert

I sommer skrev Dagbladet om et grasrotopprør i Norges Kampsportforbund (NKF), der flere klubber overfor Dagbladet uttrykte sterk misnøye med hvordan forbundet blir styrt.

Blant punktene som ble varslet om, var forskjellsbehandling i uttakskriterier til OL mellom utøvere av samme gren, og at et jenteprosjekt i regi av Olympiatoppen i realiteten er lagt ned uten at noen midler er brukt i prosjektet.

I april fattet forbundsstyret i NKF et enstemmig vedtak om at ingen kritikkverdige forhold er funnet.

«Basert på fremlagt dokumentasjon fra begge parter, kan forbundsstyret ikke se at det foreligger kritikkverdige forhold ved administrasjonens håndtering av disse sakene. Forbundsstyret vedtar likevel at varslet oversendes NIF for behandling. » , skriver NKF i referatet fra styremøtet.

Nå konkluderer altså lovavdelingen i Norges Idrettsforbund (NIF) med det samme.

«NIF anser varslingssaken som ferdig behandlet gjennom forbundets vedtak, og har kun vurdert anførslene om at det skal ha blitt gjort feil fra forbundets side i forbindelse med utbetaling av utøverstipend og midler gitt fra NIF v/ OLT til jenteprosjektet i forbundet.

Basert på de undersøkelser NIF har foretatt som følge av henvendelsen fra forbundet, har NIF ikke funnet faktisk grunnlag for ovennevnte påstander om feil fra forbundets side. », skriver NIFs advokat Siri Grønborg Christensen i begrunnelsen.

Generalsekretær i NKF, Trond Søvik, er glad for at NIF kom til samme konklusjon som forbundet gjorde selv.

Han tror likevel ikke at uroen i forbundet forsvinner med dette.

- Nei, i en stor organisasjon må det alltid forventes uenigheter og meningsbrytninger, men de bør skje i de rette fora, i åpenhet og uten fake news, skriver Søvik i en e-post til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer