Lovavdelingen behandlet varslingssaker:

NIF frikjenner Kampsportforbundet

Generalsekretæren glad for konklusjonen.

FRONTLINE: Kampsportsenteret på Majorstua produserer massevis av talentfulle utøvere Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sommer skrev Dagbladet om et grasrotopprør i Norges Kampsportforbund (NKF), der flere klubber overfor Dagbladet uttrykte sterk misnøye med hvordan forbundet blir styrt.

Blant punktene som ble varslet om, var forskjellsbehandling i uttakskriterier til OL mellom utøvere av samme gren, og at et jenteprosjekt i regi av Olympiatoppen i realiteten er lagt ned uten at noen midler er brukt i prosjektet.

I april fattet forbundsstyret i NKF et enstemmig vedtak om at ingen kritikkverdige forhold er funnet.

«Basert på fremlagt dokumentasjon fra begge parter, kan forbundsstyret ikke se at det foreligger kritikkverdige forhold ved administrasjonens håndtering av disse sakene. Forbundsstyret vedtar likevel at varslet oversendes NIF for behandling. » , skriver NKF i referatet fra styremøtet.

Nå konkluderer altså lovavdelingen i Norges Idrettsforbund (NIF) med det samme.

«NIF anser varslingssaken som ferdig behandlet gjennom forbundets vedtak, og har kun vurdert anførslene om at det skal ha blitt gjort feil fra forbundets side i forbindelse med utbetaling av utøverstipend og midler gitt fra NIF v/ OLT til jenteprosjektet i forbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer