INFOMØTE: Norges Idrettsforbund kaller inn til informajonsmøte 24. januar. Her er idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INFOMØTE: Norges Idrettsforbund kaller inn til informajonsmøte 24. januar. Her er idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Norges Idrettsforbund innkaller til infomøte

NIF kaller inn til oppvaskmøte

Det skriver Aftenposten.

Norges idrettsforbund har kalt inn til informasjonsmøte, skriver Aftenposten.

Møtet vil finne sted på Gardermoen 24. januar.

En møteinnkalling er sendt fra NIF til presidentene i de forskjellige særforbundene, samt lederne av de forskjellige idrettskretsene.

​Det skjer etter at flere idrettskretser har bedt om ekstraordinært idrettsting.

Knut Bjørklund, leder for Troms Idrettskrets, ba før jul idrettskretsene om å ta stilling til et mulig ekstraordinært idrettsting i kjølvannet av de mange avsløringene som følge av innsynsrundene.

- Toppene i Idrettsforbundet lukter vel lunta nå. De vet godt om den gryende mistilliten på grasrotnivå i norsk idrett, sier Knut Bjørklund til Aftenposten.

15. januar ble satt som en slags frist for svar på oppropet - og hittil har Finnmark, Aust-Agder, Hedmark og Møre og Romsdal støttet opp om Troms' krav om ekstraordinært idrettsting.

«Etter siste innsynsrunde har flere i organisasjonen uttrykt et tydelig ønske om mer informasjon om situasjonen og de konkrete sakene som har vært omtalt i det siste», står det i brevet, ifølge Aftenposten.

Videre står det i brevet at blant annet Norges Skiforbund og Oppland Idrettskrets har kommet med en skriftlig henvendelse til Idrettsstyret.

«Idrettspresidenten har i dag hatt samtaler med leder av SFF (Særforbundenes Fellesorganisasjon) og leder av programkomiteen for idrettskretsene. Det er enighet om å innkalle til et felles møte med mulighet for både spørsmål, svar, diskusjon og rådslag», heter det i brevet fra NIF.

Dagbladet snakket i slutten av desember med en rekke kretsledere og særforbundspresidenter.

Da krevde ingen et ekstraordinært idrettsting.

Flere uttrykte seg derimot kritisk til pengebruken til NIF, og etterlyste videre mer informasjon fra idrettsforbundet.