Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NIF oppdretter verdikommisjon

Norges Idrettsforbund (NIF) gjør som Bondevik-regjeringen. I løpet av vinteren skal NIF opprette sin egen verdikommisjon, og statsministeren vil være til stede når idretten skal diskutere problematikken på en konferanse 25. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var planlagt før regjeringen kom på banen med sin kommisjon, men Bondeviks utspill gjorde det lettere for oss å starte prosessen, sa Rune Andersen, sjef for avdeling etikk, medisin og anti-doping i NIF.

Kommisjonen skal engasjere seg i verdiproblematikken innen idretten. Den skal bestå av seks til åtte personer. NIF har flere navn på blokka, og i løpet av tre uker skal det være klart hvem som skal sitte i kommisjonen. Det er satt av 1,2 millioner kroner mer til dette arbeidet i år enn i fjor.

Verdi-dilemmaer

- Vi skal også ha med personer fra miljøer utenfor idretten, noen som ser på idrett med andre øyne. Vi trenger en debatt, også offentlig. Dessuten ønsker idrettsstyret å få seg forelagt konkrete verdi-dilemmaer på sine møter, for å ta standpunkt til for eksempel kreatin eller høydehus, sa Andersen.

Prosessen rundt idrettens verdigrunnlag ble satt i gang allerede i 1992, og målet var en avklaring av idrettens verdier. Det har resultert i fire punkter: Glede, helse, fellesskap og ærlighet.

25. mars skal det arrangeres en større konferanse om verdiproblematikken i idretten. Der vil blant andre statsminister Kjell Magne Bondevik være til stede.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!